Ayılar Dut Ağaçlarına Dadandı!

İlçemiz Çamoluk'a bağlı (Zağpa) Sarpkaya köyünde ayılar 10'un üstünde dut ağacının dallarını kırarak zarar verdi.

Ayılar Dut Ağaçlarına Dadandı!

Temmuz ve Ağustos ayı dutların olgunlaşmasıyla, tatlı meyveler ayıların öğün tercihleri arasında yer almakta, bölgede hem şifa kaynağı dutlar hemde ticari açıdan pekmez yapımında kullanılıyor.

Son günlerde bahçe sahiplerinin korkulu rüyası haline gelen vahşi ayılar, bu kez de Çamoluk'un Sarpkaya köyünde, köy Muhtarı Salim Sarıdoğan'ın bahçesindeki dut ağaçlarına zarar vererek ilçe gündemine oturdu.

Gördüğü manzara karşısında yıllardır verdiği emeğine üzüldüğünü dile getiren köy muhtarı Salim Sarıdoğan "gözüm gibi baktığım bu ağaçları ellerimle diktim. Çok emek vererek büyüttüğüm ağaçlarımı kırmış. Aslında bu işi bir değil birden fazla ayının yaptığını düşünüyorum.

Çünkü birkaç yerde farklı izler gördüm" Çamouk ilçemizin diğer köyleri de bu tür hadiselerden müzdarip, yetkililerden bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz" dedi.

Geçtiğimiz ay Bayır Köyü (Orta Zağpa) Veyselgil mahallesi sakini Hayrettin Üzümcü'de sabah kalktığında dut ağaçlarının ayılar tarafından kırılarak zarar vermiş, üzüntüsünü sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

Haber: Murat Özdemir 

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2023, 12:39

Murat Özdemir

Haber Sitesi Editörü


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205