Cüneyt Arkın Çamoluk Eski Kaymakamının Resmini Çizdi

Sinema Sanatçısı Cüneyt Arkın, 1999-2001 yıları arasında Çamoluk’ta kaymakam olarak görev yapan,Biga kaymakamı Fatih Genel’in at üzerinde resmini çizdi.

Cüneyt Arkın Çamoluk Eski Kaymakamının Resmini Çizdi

 Sinema Sanatçısı Cüneyt Arkın, 1999-2001 yıları arasında Çamoluk’ta kaymakam olarak görev yapan,Biga kaymakamı  Fatih Genel’in at üzerinde resmini çizdi.

Cüneyt Arkın, çizdiği resmi, Biga Kaymakamı Fatih Genel’i, makamında ziyaret ederek takdim atti.
Merhum Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu’nun yanında staj yapan  Fatih Genel,sorunlara bulduğu pratik çözümlerle  halk arasında sevilen bir kaymakam olarak anıldı.
Çamoluk’ta görev yaptığı dönemlerde Çamoluk için bir çok hizmete imza atan Fatih Genel, özellikle,köy yollarının kenarlarına diktirdiği akasya ağaçları,Çamoluk Hafız Geco Parkı,Şehitlik Anıtı, Yürüyüş Yolu ve buna benzer bir çok hizmetle adından söz ettirdi.
 
Görev yaptığı dönemde, Çamoluk Bal festivali için Cirit Organizasyon düzenleyen  ve Ata Sporunun tanınması için çalışmalar yapan, Fatih Genel’in bu merakı, görev yaptığı Çanakkale’nin Biga ilçesinde de devam etti.
Ulusal basında da yer alan habere göre;
 
Sinemada canlandırdığı "Malkoçoğlukarakterinin unutulmaz ismi Arkın "1. Uluslararası Osmanlı-Türk Okçuluk Şenliği"nde görerek beğendiği, Biga Kaymakamı Fatih Genel'in at üzerinde ok atmasını resmetti. Yağlıboya ve karakalem tablolarını Genel'e hediye eden Cüneyt Arkın, "Ben tarihimizle ilgili kim ne yaparsa onun elini öperim. Çünkü sadece Türk gençliğinin değil, genel olarak Türk halkının tarihimizi çok iyi bilmesi gerekiyor. Türk gençliği tarihini çok önemsiyor, çok da seviyor. Fakat Türk gencine tarih bilincini aşılayamadık." dedi. Kendisinin de at bindiğini ve 4 senedir ok attığını dile getiren Genel, Cüneyt Arkın'ın şenlikte, "Eğer bir fotoğraf gönderirsen atlı yağlıboya tablonu yaparım." dediğini belirterek şunları anlattı: "Bu benim için dünyada alabileceğim en müjdeli haberlerden birisiydi. Ben de büyük bir zevkle fotoğrafı gönderdim kendisine. O da çok zahmet ederek hem yağlıboya hem de kara kalem çalışması yapmış. Ben de bir ömür boyunca bu eserleri en güzel köşemde saklayacağım. Benim için değeri çok yüksek bir hatıra olacak." 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205