CHP Giresunda Kurultay Çatlağı

8 Aralık 2010 da Parti Meclisini yenilemek amacıyla yapılan CHP Kurultayından çıkan sonuç bir çok ilde olduğu gibi Giresun’da da huzursuzluğa neden oldu.

CHP Giresunda Kurultay Çatlağı
 
8 Aralık 2010 da Parti Meclisini yenilemek amacıyla yapılan CHP Kurultayından çıkan sonuç bir çok ilde  olduğu gibi Giresun’da da huzursuzluğa neden oldu.
Kongre yapılmadan önce, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vereceklerini açıklayan İl Başkanlarının , Kongrede Genel Başkanın listesini onaylaması, daha önce Parti Meclisinde olup ta yeni liste de ismi olmayan, Millet Vekili ve Delegeler tarafından tepkiyle karşılandı.
22-23 Mayıs Kurultayında delegeler tarafından Parti Meclisine seçilen Giresun Millet Vekili Eşref Karaibrahim 18 Aralık Kurultayında liste dışı kaldı.
Kurultaydan sonra CHP Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş’in yaptığı açıklama ise Giresun genelinde tepkilere neden oldu, İl Başkanı Gezmiş yaptığı açıklamada, Kurultayda Trabzon İl Başkanı Volkan Canalioğlu’nu desteklediğini açıkladı.
Yapılan açıklamayla birlikte CHP Giresun İl teşkilatında Eski Genel Sekreter Önder Sav ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu arasında ki teşkilat’a hakim olma mücadelesi de gün yüzüne çıkmış oldu.
İl Başkanı Aykut  Gezmiş’in kendi Millet Vekilini bırakıp Trabzon İl Başkanını desteklemesi partili partisiz bir çok Giresunlu tarafından eleştiri konusu oldu..
 
Giresun Merkez Medyasından Aykut Gezmiş’in tavrına yönelik yapılan bir çok eleştirilerden Birini yayınlıyoruz.
Yazı  Giresunaktuel.com da yayınlandı
 
 
 
Önce İnsan
AYKUT GEZMİŞ,
TÜM KOLTUKLARA MI OTURMAK İSTİYOR?..
Yusuf DURAK
    
     Cumhuriyet Halk Partisi, 22-23 Mayıs tarihinde gerçekleştirdiği dizayn kurultayından 6 ay dahi geçmeden 18 Aralık 2010 tahinde Ulusalcıların tasfiyesiyle sonuçlanan biat kurultayını gerçekleştirdi.
     Parti meclisinin seçildiği kurultay öncesi, seçimlerin blok mu ya da çarşaf liste yöntemiyle yapılacağı çok tartışıldı. Esasen parti tabanını da heyecanlandıran, çarşaf listeyi gündemimize sn Genel Başkan Kılıçdaroğlu getirdi. Kılıçdaroğlu 22-23 Mayıs Kurultayında ve sonrasında yalnızca çarşaf listeyi değil, partiye kayıtlı üyelerin katılımıyla gerçekleşecek ön seçim yapılacağı müjdesini vererek tüm partililerin yüreğine su serpmişti. Gelinen noktada yüreklerimize serpilen bu suyun buharlaştığını gördük üzülerek…
     Sn Kılıçdaroğlu, daha önce verdiği sözlerin aksine blok listeden yana tavır alınca örgütlerin büyük bölümü de yurttan sesler korosu gibi aynı nakaratları yüksek sesle seslendirdiler…Fakat bu koro, CHP’nin notasını bilmeyenlerin orkestra şefliğinde detone oldu.
     Genel Başkana bir defaya mahsus şans tanıyalım ve kendi seçeceği kadrolarla çalışma şansı verilsin denildi özetle Bu yaklaşımın Anayasayı bir defa delmekten bir şey çıkmaz anlayışıyla bir farkı yok!. Önümüzdeki Genel Seçimlerde de Genel Başkan Parlamentoda çalışacağı arkadaşlarını kendisi seçsin denilebilir pekala(?)
     Sonuç olarak, Kılıçdaroğlu başta olmak üzere söz ve yetki sahibi olanlar tüm uyarılara karşın parti içi demokrasi konusunda sınıfta kalmışlardır.
     Daha önce MYK’yı Parti Meclisi seçerken, yeni uygulanan tüzük gereğince MYK Genel Başkan tarafından seçildiği halde!..
     Genel Başkanımızı, örgütümüzden mi koruyoruz?..
     Sn Genel Başkanımız tercihini önceden söz verdiği gibi çarşaf listeden yana koyup, anahtar listesini çıkarmış olsaydı, 80 kişilik parti meclisine,listeyi delip en fazla iki kişi girebilirdi. Önceki yıllarda çarşaf liste ile parti meclisi seçildiğinde de böyle olmuştur zaten!..
     Genel Başkanın tartışılmadığı bir kurultayda niçin örgüte güvenilmediğine bir anlam veremediğim gibi açıklayamıyorum da parti tabanınca sorulduğunda(?)
     Kılıçdaroğlu’nu kimlerden korudular?..
     18 Aralık öncesi, İl Başkanları Kılıçdaroğlu’nu desteklediklerini açıkladılar. Bu İl Başkanlarının Kılıçdaroğlu’nu kime yada kimlere karşı desteklediklerini şu ana kadar anlamış değilim!..Kurultay gündeminde Genel Başkan seçimi olmadığı halde(?)
     Bu kurultayın bölgemize ve ilimize yansımasına gelince;
     Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş’in de aralarında bulunduğu bölge İl Başkanları günler öncesinden Kılıçdaroğlu’na destek olacaklarını açıkladılar.
     Yine Giresun İl Başkanı Aykut Gezmiş düzenlediği basın toplantılarında Genel Başkanın alacağı tüm kararların arkasında olacağını ve destek olacağını her fırsatta ifade etti…Kurultay sonrası yaptığı açıklamada da Trabzon İl Başkanı Volkan Canalioğlu’nu desteklediğini söyledi(?)
     Bilindiği üzere, 22-23 Mayıs kurultayında Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim Parti Meclisi üyeliğine seçilmişti. 18 Aralık Kurultayında Parti Meclisi listesinde ilimize yer verilmedi.
     Aykut Gezmiş’in Giresun’dan her hangi bir isim için talepkar olmayıp da başkanı bulunduğu Trabzon Belediyesini AKP’ye teslim eden Trabzon’lu Volkan Canalioğlu’nu desteklemesi partili partisiz Giresun kamuoyunda üzüntü ve şaşkınlıkla karşılandı.
     Grup Başkan vekillerinden biri de Trabzon’lu iken Karadeniz sahilinde tek İl Belediyesini kazanan Giresun’dan bir ismin Parti Meclisinde yer almaması İlimiz için büyük bir kayıptır. Benim ve Giresunluların derdi her hangi bir ismin seçilip seçilmemesi değildir!..Giresun’dan bir ismin Parti Meclisine girmesi için mücadele vermeyip de Eşref Karaibrahim’den daha az birikim ve kültüre sahip Trabzon’lu bir ismin desteklenmesidir.
     Diyelim ki Eşref Karaibrahim’in Parti Meclisine yeniden seçilmesi, Aykut Gezmiş’in kişisel siyasi ikbali konusunda sıkıntı yaratabilir…Bunu da anlarız!
     Ama Giresun’dan bir isim belirleyip de talep de bulunulmamasını anlamamız mümkün değil! Yoksa, Aykut Gezmiş’in 1. sıra milletvekili adaylığı sevdasına mı kurban verdik parti meclisi üyeliğimizi?
     Aykut Gezmiş 2 Şubat 2008 tarihinde gerçekleştirilen İl Kongresi sürecinde Kerim Aksu’yu tüm koltuklara oturmakla suçlamıştı hatırlayacağınız üzere…Aynı zamanda Belediye Meclis Üyesi de olan Aykut Gezmiş İl Başkanı seçildiğinde Belediye Meclis üyeliğinden istifa etmemişti. Aykut Gezmiş tüm koltuklara oturmak gibi bir niyeti olmadığını göstermek için derhal Belediye Meclis üyeliğinden istifa etmelidir. 
     Giresun’dan Parti Meclisi Üyeliği yapacak bir kişi yok mu?
     Olmaz olur mu hiç…Bir Genel Merkez oluşturacak sayıda insanımız var!...Aklıma gelen birkaç ismi sıralamak istiyorum…
     Baro eski başkanlarından Şansal Dikmen, Espiye İlçe eski başkanlarından Necati Güngör, Önceki dönem Giresun eski Milletvekili Mehmet Işık,Eski milletvekillerinden Hasan Vamık Tekin,Mustafa Çakır, Rüştü Kurt,Parti Meclisi eski üyesi Nurten Pamuk Akdağ, Önceki dönem İl Başkanı Murat Ersoy, İl eski başkanlarından Kutay Larçin, Mustafa Hotmanoğlu, Bekir Balcı, Mehmet Karamustafaoğlu, Hayati Tökez, İsmail Öveç, Gençlik Kolları Genel Başkan eski Yardımcısı Zeki Çakrak, Ecz. Bülent Bektaşoğlu, Merkez İlçe önceki dönem başkanı Yılmaz Kirmanoğlu,Tirebolu İlçe eski başkanlarından Mehmet Nakipoğlu, Şebinkarahisar İlçe eski başkanlarından Av. Bülent Aydın Kadın Kolları MYK eski üyesi Ecz. Nevlan Güven, İl Disiplin Kurulu Başkanı Tarık Tamer, Eğitimci-Sendikacı Mustafa Saraydemir Bulancak İlçe eski başkanlarından ve Giresun Barosu Başkanı Gültekin Uzunalioğlu, GSTO Meclis üyesi ve CHP İl eski yönetim kurulu üyesi Hanife Karamustafaoğlu, Serbest Muhasebeci Azmi Şenel,Veteriner Hekim Mehmet Yılmaz, Ecz. Faruk Denkdiken, Eynesil Belediye eski Başkanı eğitimci Halil Görnaz, Görele İlçe Başkanı Ecz. Selahattin Karaahmetoğlu, Espiye İlçe Başkanı iktisatçı İsmail Kadri Güven, Piraziz İlçe Başkanı eğitimci Nezir Kelleci, Tirebolu İlçe Başkanı sanayici Murat Yıldırım ve bilge kişiliğiyle Osman Fikret Güngör
     İlimizin 22-23 Mayıs tarihinde parti meclisi üyeliğini kazanmasında 2009 Mahalli İdareler seçimlerinde gösterilen büyük başarının payı yadsınamaz.
     Öyleki;Merkez Belediyesi açık farkla kazanılmış,Merkez İlçe’de 35 yıl sonra 3 İl Genel Meclisi, Görele ve Piraziz’de 20 yıl sonra ilk kez İl Genel Meclisi üyeliği kazanılmış, İl Genelinde 35 yıl sonra 50.000 barajı aşılarak, 58.433 oy alınmıştı.
     Aykut Gezmiş 24 Mayıs 2010 tarihinde düzenlediği basın toplantısında Parti Meclisi listesinde Giresun’a yer verilmesini;
     “Partimiz yeniden dizayn edilirken ilk desteği veren illerden olduğumuzdan, parti meclisi üyeliğiyle ödüllendirildik!..”şeklinde açıklıyordu.
     Sn Gezmiş,partimiz yeniden dizayn edilirken ilk desteği veren illerden olduğu gibi ulusalcıların tasfiye edildiği kurultayda da destek veren ilk illerden olduğunuz halde Parti Meclisi listesinde Giresun’a yer verilmeyişi bir çelişki oluşturmuyor mu?
     Sn Gezmiş CHP lideri Deniz Baykal’a düzenlenen adi tertip ve komplo sonrasında da Baykal’ın geri dönmesi için kurultay delegelerinden imza toplayıp, sn Baykal’ın devası bir portresini parti binasına asan da Kılıçdaroğlu Genel Başkan seçilince tüm resimlerini kaldıran da sizdiniz hatırladığım kadarıyla!..
     Sn Zeki Çakrak’ın nikah töreni için Giresun’a gelen Baykal’ın partimizde vesikalık bir fotoğrafı dahi bulunmaz iken Belediye Başkanı Kerim Aksu görevi de olmadığı halde Baykal parti binamıza gelmeden yarım saat önce resmini astırıyordu.
     Aykut Gezmiş’in bu manevraları kamuoyunda partimizin inandırıcılık sorunu yaşamasını getirmektedir.
     Aykut Gezmiş’in İl Başkanlığı döneminde oyla kazandığımız Merkez İlçe’deki 3 İl Genel Meclisi üyemiz ikiye düştü, parti meclisi üyeliğini kaybettik. Umarım son seçimlerde aldığımız 58.433 oyu koruruz!..
 
Çamoluk Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205