İşte Yeni Vekillerimiz

Yapılan seçimlerle birlikte, Nurettin Canikli hariç diğer millet vekilleri değişti

İşte Yeni Vekillerimiz
Daha önceden üç AKP Birer de CHP ve MHP'nin Millet Vekili  bulunduğu Giresun'da Ak Parti Millet Vekili sayısını korurken MHP bu dönem meclise vekil gönderemedi.
Yapılan değişikliklerle birlikte, Beş olan Millet Vekili sayısının dörde düştüğü Giresun'da, seçim öncesi yapılan tahminlerde AKP 2 CHP ve MHP birer millet vekili olarak değerlendiriliyordu.
Giresun ve ilçelerinde  Özelliklede Çamoluk'ta, MHP  beklenen başarıyı gösteremeyince  mevcut bir  Millet Vekilini de kaybetti.
CHP de yaşanan Baykalcı ve Kılıçdaraoğlu çekişmesi nediyle yeniden aday gösterilmeyen Eşref Karaibrahimoğlu yerine, Selahattin Karaahmetoğlu birinci sıradan eski il başkanı Aykut Gezmişde ikinci sıradan gösterilmişti.
Seçim çalışmalarında  neredeyse  en aktif millet vekili adayı olan, ve gece gündüz çalışan Aykut Gezmiş'de seçilemeyenler arasında yer aldı.

Meclis, genel seçimlerinin ardından 24. Dönem'e kapılarını açacak. TBMM İçtüzüğü uyarınca, milletvekili genel seçimi kesin sonuçlarının YSK tarafından TRT kanallarında ilanını takip eden beşinci gün saat 15. 00'de TBMM Genel Kurulu çağrısız toplanacak. Geçmiş yıllardaki durum göz önüne bulundurulduğunda, yeni milletvekillerinin 24 Haziran Cuma günü and içmesi bekleniyor.
Seçimlerin ardından milletvekillerinde kendilerini temsil etme yetkisi veren seçmenler milletvekillerinin çalışmalarını yakından takip edecekler.
Seçimler sonucunda AK Parti 3, CHP 1 milletvekilliği kazandı. AK Parti’den Nurettin Canikli, Mehmet Geldi, Adem Tatlı ve CHP’ den Selahattin Karaahmetoğlu milletvekili oldular. 
“SEÇİM SONUÇLARI HAYIRLI OLSUN”
Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Türkiye genelinde sağduyu çerçevesinde bir seçimin yapıldığını ifade ederek halkın iradesine saygı duyulmasını istedi.
Seçim sonuçlarının hayırlı olmasını temenni eden Milletvekili Canikli, 8,5 yıllık istikrarlı sürecin devam edeceğini ifade etti.
TATLI SEÇMENE TEŞEKKÜR ETTİ
23. Dönemde milletvekilliğine bir dönem ara veren Adem Tatlı, 12 Haziran seçimlerinin ardından yaptığı değerlendirmede yeniden milletvekili seçilmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti.
Tatlı, kendisine oy veren ya da vermeyen tüm seçmenlere teşekkür etti.
% 85 ORANINDA KATILIM SAĞLANDI
Giresun’da 12 Haziran’da 264 bin 99 seçmenin oy kullandığı 1455 sandıkta 259 bin 140 geçerli oy sayıldı.
AK Parti, merkez dahil bütün ilçelerde birinci parti çıkarken, en fazla oyu yüzde 80’lik oranla Çamoluk’ta alırken, en düşük yüzde 53’lük oranla Tirebolu ilçesinden oy aldı.
CHP ise Alucra, Şebinkarahisar, Doğankent ve Yağlıdere olmak üzere 4 ilçede 3. parti durumuna düşerken, en fazla oyu yüzde 32’lik oranla Tirebolu ve Görele ilçelerinde aldı. En az oyu ise yüzde 5’lik oranla Alucra ilçesinden geldi. Giresun’da milletvekili çıkaramayan MHP ise yüzde 13’lük oranla en fazla oyu Doğankent ilçesinden alırken, en az oyu yüzde 4’lük oranla Çamoluk’tan aldı.
BAŞARININ ARKASINDA SİVİL İNİSİYATİF VAR
AK Parti’nin seçim başarısında, partizan olmayan sade vatandaşların, parti mensupları gibi seçim çalışması yapması da etkili oldu.
Ev ev, birey birey dolaşarak AK Parti'den habersiz AK Parti'ye oy isteyen sivil inisiyatifin bu başarıdaki etkisi yadsınamayacak derecede fazla.
 
NURETTİN CANİKLİ
 
15 Mayıs 1960'da Alucra'da doğdu. Yeminli Mali Müşavir; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere Sheffield Üniversitesi'nde para-banka-finansman alanında tamamladı. Maliye Bakanlığı'nda Maliye Başmüfettişi, Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcısı ve İstanbul Defterdarı Vekili olarak görev yaptı.
Yeni Şafak gazetesinde ekonomik konularda köşe yazarlığı yaptı. Yeminli mali müşavirlik şirketinin ortağı olarak faaliyette bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 22. Dönem Giresun Milletvekili. 22. Dönem'de TBMM Kamu İktisadî Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı ve Avrupa Akdeniz Parlamenter Asamblesi Üyesi olarak bu görevleri yürüttü. İngilizce bilen Canikli, evli ve 4 çocuk babasıdır.
 
MEHMET GELDİ
 
1960 yılında Dereli’de doğdu. 1978 yılında kazandığı Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Selçuk Mühendislik Taahhüt ve Tic. Ltd. Şti. isimli şirketinde Harita Mühendislik ve inşaat taahhüt işleri de yapan Geldi, evli ve 3’ü kız olmak üzere 5 çocuk babasıdır.
 
ADEM TATLI
 
Adem Tatlı 1968 yılında Bulancak’ta doğdu. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni bitiren Tatlı,  Serbest Veteriner Hekim görevini bırakarak 22. Dönem Ak Parti Milletvekili olarak meclise girdi. Bir dönem ara veren Tatlı, 24. Dönemde de meclise girmeye hak kazandı.
İngilizce ve Arapça bilen Tatlı evli ve 2 çocuk babasıdır.
 
SELAHATTİN KARAAHMETOĞLU
 
Selahattin Karaahmetoğlu 1952 yılında Görele'de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Görele’de alan Karaahmetoğlu, 1975 yılında İstanbul Eczacılık Yüksekokulu'ndan mezun oldu.
1 Mayıs 1977 tarihinden itibaren serbest eczane çalıştıran Karaahmetoğlu 2005 yılından bu yana Cumhuriyet Halk Partisi Görele İlçe Başkanlığı görevini üstleniyordu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205