Çamoluk Köroğlu Mahallesi Tam Gaz

Köroğlu Mahallesi Derneği öncülüğünde kurulan, S.S. Çamoluk Köroğlu Mahallesi Hayvancılık ve Tarım Kooperatifi, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Çamoluk  Köroğlu Mahallesi Tam Gaz

 

Köroğlu Mahallesi Derneği öncülüğünde kurulan,  S.S. Çamoluk  Köroğlu Mahallesi Hayvancılık ve Tarım Kooperatifi, çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

2011 yılında kurulan ve ilk  toplantısını,  2011 yılı  aralık ayında yapan, Köroğlu Mahallesi Hayvancılık ve Tarım Kooperatifi,  5 Şubat 2012 Pazar Günü ilk kongresini Çamoluk Köroğlu Mahallesinde yapacak.

Kooperatif geçici yönetimi,  kongre öncesi üyelerini bilgilendirmek ve kuruluş çalışmaları hakkında  bilgi vermek için, 29 Ocak 2012 Pazar Günü,Çeliktepe de ki, Köroğlu Mahallesi Dernek  lokalinde bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Düzenlenen toplantıya Kooperatif üyelerinin  yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Toplantıda üyelere bilgi veren Kooperatif  geçici başkanı Cengiz Düz ,yapılan çalışmalarla  Köroğlu Mahallesinde  kurdukları  Kooperatife  şu ana kadar 83 kişinin üye olduğunu ve bu üyelerle 5 Şubat 2012 Pazar günü olağan kongrelerini yapacaklarını açıkladı.

Cengiz Düz,üyelerin bir çoğunun İstanbul’da olduğu ve bu nedenle Köroğlu Mahallesinde yapılacak olan kongreye, bu toplantıda tavsiye kararları alınacağını söyledi.

Aynı zamanda Köroğlu Mahallesi Dernek Başkanı da olan Cengiz Düz, Köroğlu Mahallesine hizmet etmekten mutlu olduğunu söyledi.

Cengiz Düz Kooperatiflerde seçilecek yönetimlerin 1 ila 4 yıl arasında görev yapabildiklerini ama kendilerinin bu sere için, üç  yılı  kongrede tavsiye edeceklerini söyledi.

Her zaman denetime açık olacaklarını söyleyen Düz , Kooperatif üyeleri arasında Köroğlu Mahallesinden olmayan iki üyenin bulunduğunu,yabancı üye sayısının,  üyelerin isteği üzerine  Beş üye ile sınırlandıracaklarını söyledi.

 

Üye aidat ödemelerinin 2012 Aralık sonuna kadar devam edeceğini açıklayan Cengiz Düz

Toplanan paralarla ahırların yapılacağını  ve Kooperatif adına traktör alınacağını,altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Hayvan alımına başlayacaklarını açıkladı.

Yapılan açıklamalarda, Kooperatife daha sonra üye olmak isteyenlerle ilgilide tavsiye niteliğinde kararlar alındı.

Kongre için Köroğlu Mahallesine gidecekler için otobüs tutulacağı ve otobüs’ünde 3 Şubat 2012 Cuma günü saat 19:00’da İstanbul’dan hareket edeceği,dönüşün ise 5 Şubat 2012 Pazar günü Saat: 18:00 olacağı açıklandı.

Yapılan açıklamalarda Kooperatif için Yönetim Kurulu haricinde bir de koordinatörlük oluşturulması için  teklif sunacaklarını ve bu koordinatörlük için,  yönetim olarak; İhsan Selvi,Kadir Tepeyurt,Yakup Selvi, ve Hüseyin Selvi’yi önereceklerini söylediler.

Koordinatörlüğün görevlerinin Kooperatifin kurulması çalışmalarına katkı sunmak,altyapı çalışmalarında görev almak,Kooperatif için hayvan alımı Yem temini ve Kooperatif gereksinimlerinin temini

Yine koordinatörlerin Başkan ve Yönetim kurulu gibi imza atmaya yetkisinin olacağı bildirildi.

 

Çamoluk Haber olarak yapılan bu çalışmayı Çamoluk’un diğer köylerine örnek olmasını temenni ediyor ve Köroğlu Mahallesine başarılar diliyoruz.

 

Çamoluk Haber

 




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205