Alucra'lı Şair Yavuz Kayacık

Aslen Alucra, Yeşilyurt köyündendir. Annesi Hatice Hanım ve Babası Ahmet Bey'in Başkent';e göçmesinden sonra 1965 yılında Ankara'da dünyaya gelir.

Alucra'lı Şair Yavuz Kayacık
Şair Yavuz Kayacık Ve Alucra
 
 
Aslen Giresun ili Alucra ilçesi Yeşilyurt köyündendir. Annesi Hatice Hanım ve Babası Ahmet Bey'in Başkent’e göçmesinden sonra 1965 yılında Ankara'da dünyaya gelir.
Küçük yaşlarda Alucra'yı ve köyünü ziyaret eder. Alucra’yı ilk ziyaret edişinde hayranlık içerisinde kalır. Çünkü burada yaşayanların sıcak, sevecen ve konukseverliği büyük şehirde gördüklerinden çok farklıdır. Gördüğü güzellikler ve ilgiden hoşnut kalır. O günden bu yana sıla konulu şiir denemeleri yazar2005 yılında İstanbul Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda düzenlenen Tüm Giresunlular Dayanışma Gecesi'ne hitaben yazıp gecenin açılışında sunduğu " Giresun" adlı şiir büyük beğeni kazanır ve isteklerin arkası kesilmez.
2009 Yılında 12. Hikmet Okuyar Şebinkale şiir festivaline Hikmet Okuyar tarafından Şebinkarahisar’a davet edilir. Medya kimliği ile Şebinkale Şiir Festivaline katılan Şair Yavuz Kayacık Şaire ve Şiire Üstün Hizmet Ödülü alır. Şebinkale şiir festivalinden sonra adını Anadolu"ya duyurmayı başarır. Katıldığı tüm kültürel etkinliklerde mütevazi kişiliği ile Giresun’u başarı ile temsil eder ve sanat severler tarafından Memleket Sevdası takdirle karşılanır.
 
 
Giresun il Kültür Merkezinde Ortanca Kültür Sanat Edebiyat Dergisinin düzenlemiş olduğu 2009 tarihli Yitik Şair Can Akengin Ödül Töreninde onur ödülüne layık görülür. Onur ödülü Giresun Belediye Başkanı yardımcısı Ömer Cinel tarafından verilir.
Alucra ilçesinin adını adeta mahlas gibi kullanan şair kendi adından çok Alucra adının duyulması için çaba göstermiş ve bu konuda yapmış olduğu girişimler sonucu adını "Alucra'lı Şair" olarak duyurmuştur.
Alucra ilçesine kültürel miras bırakabilmek için şair Derya Tosun Yılmaz ile birlikte 13 Mart 2011 tarihinde ''Nağmelerde Alucra'' Şiir yarışması organize eder.
Alucra’nın ilk şairi olan Yavuz Kayacık kültürüne hizmet bilinci içinde yürüdüğü yolda şairlik sıfatını yakışan şair ve yazarları da gün ışığına çıkartır.
Memleketinin sesi olma yolunda ilerliyen Yavuz Kayacık Alucra.com ve giresunulusal.com internet sitelerinin editörlüğü görevini yürütmektedir.
 Alucra Diyarım
 Soğuk tur yazın havası
Mertliği gönül davası
Burada insanın hası
Bir başka diyar Alucra
 
Hayrandır derdin devası
Çakmanusta suyun hası
Dermana doldurun tası
Dertlere deva Alucra
 
Süslenmiş gelin kayası
Tepesi delik mağrası
Çakrak Anostos yalası
Ata toğrağım Alucra
 
Güneyde kelkit vadisi
Derlerki aluc bölgesi
Asyadan duyulur sesi
Baba ocağım Alucra
 
Türk boylarının sevdası
Karabörk koman burası
Fevzi çakmak er yuvası
Tarihi yazan Alucra
Alucra Güzeli
Kaynak; Giresun Sonhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205