“YUVACIK GENÇLİĞİ” HALI SAHA TURNUVASINDA…

Çamoluk Yuvacık Mahallesi Gençliği, 1.Geleneksel Halı Saha futbol turnuvasında buluştu.

 “YUVACIK GENÇLİĞİ” HALI SAHA TURNUVASINDA…

Çamoluk Yuvacık Mahallesi Gençliği, 1.Geleneksel Halı Saha futbol turnuvasında buluştu.Yuvacık Mahallesi derneği yönetimi ve özellikle Gençlik Kolları Başkanı Emin Karabul’un yoğun çabasıyla organize edilen turnuva ,22 Nisan-Pazar günü saat 15:00’te,Esenler Kayalar spor tesislerinde coşkuyla start aldı.

İlk defa organize edilmesine rağmen ilgi ve alakanın yoğun olması gözden kaçmadı.Yuvacık mahallesi genciyle-ihtiyarıyla turnuvaya katılarak bir şenliğe dönüştürdü.

Bu gibi turnuva ve faaliyetler,gençliğimizin birbiriyle tanışmasına,kaynaşmasına vesile olduğu gibi birlik-beraberlik ruhunun aşılanmasına ve gençliğin kötü alışkanlıklardan uzaklaşmasına önemle vesile olmaktadır.

Turnuvaya, köyümüzdeki sülaleleri temsilen 10 takım katılmıştır.

Takımlar;

1-Ahmet Ağa Gil,

2-Arif Ağa Gil,

3-Aziz Ağa Gil (Ezgil),

4-Çürük Osman Ağa Gil,

5-Dayı Gil,

6-Dudu Mehmet Ağa Gil,

7-Gülbey Gil,

8-Halil Ağa Gil,

9-İsmail Ağa Gil,

10-Karagözler.

(Not,takımlar alfabetik sıralama yapılmıştır)

Gördüğünüz gibi,bütün takımlar ağalardan,beylerden,dayılardan oluşmaktadır JJJ..Yani çok çetin maçlar olacağı gayet açık. Şaka bir tarafa,tüm takımların futbol kuralları içinde,arkadaşlık ve komşuluk hukuku dairesinde,taşkınlığa yol açmadan ,centilmence mücadele etmesini beklemekteyiz.

Bütün takımlar ve arkadaşlar bilmeli ki, hepimiz “Derviş Ali Babanın Torunlarıyız”.Adımız falan gil-filan gil olsa da,biz bir aileyiz.Bunu hiçbir zaman unutmamalıyız.Bu temel anlayış çerçevesinde iyi olan kazansın,hak eden kazansın.

Bu organizenin hayırlı olmasını ve tüm takımlara başarılar dilerim,

Ömer Faruk Karabul.






YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205