Kene İle Mücadele Başlıyor

Giresun İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürlüğünce, KKKA hastalığı eğitimi düzenlendi.

Kene İle Mücadele Başlıyor
       Giresun ve ilçelerinde,özelliklede Çamoluk,Alucra,Şebinkarahisar  bölgesinde yoğun olarak kendinbi gösteren (Kene Isırması) KKKA Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı  ile ilgili olarak mücadele başlatıldı.
Konu ile ilgili olarak,  İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürlüğünce, KKKA hastalığı eğitimi düzenlendi.
 
        Bugün saat 11.00’de başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Dr. Fazıl Özden, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığının (KKKA) ülkemizde havaların ısınmasına paralel olarak Nisan-Eylül ayları arasında önemli bir halk sağlığı problemi olduğunu söyledi.
 
        Hastalıktan korunmak için riskli durumlardan kaçınmak gerektiğini ifade eden İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Fazıl Özden, gerekli tedbirleri almakla birlikte erken teşhis ve tedavinin yapılmasını sağlamanın da önemli olduğunu belirtti. Dr. Özden, bu hastalık konusunda halkın bilgilendirilmesi ve farkındalık oluşturulmasının çok önemli olduğunu da sözlerine ekledi.
 
        Yapılan konuşmanın ardından, İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Uzman Dr. Pelin Başar, slayt sunum eşliğinde hastalık hakkında bilgiler verdi.
 
        KKKA hastalığının ve bulaşma yollarının anlatıldığı eğitim toplantısına,  İl genelindeki TSM’lerin Sorumlu Hekimleri, İl ve İlçe Devlet Hastanelerinden Acil Servis Doktorları, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanları, İç Hastalıkları Uzmanları ile Kliniklerde çalışan hekimler katıldılar.
 
 
 
 
 
 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205