Ak Parti Çamoluk Bayramlaşmasında HES Polemiği

Çamoluk Ak Parti İlçe Başkanlığında düzenlenen bayramlaşmaya HES polemiği damgasını vurdu.

Ak Parti Çamoluk Bayramlaşmasında HES Polemiği
 Ak Parti Giresun Milletvekili  Adem Tatlı  ve Giresun İl Başkanı Hasan Aydın Çamoluk'a gelerek parti teşkilatı ile bayramlaştı.
17 Ekim 2013 Perşembe günü  gerçekleşen Bayramlaşmada  Kutluca Köyü Dernek Başkanı Kazım Karaçoban ile  Millet Vekili  Adem tatlı  arasında  HES  polemiği yaşandı.
Çamoluk Ak Parti İlçe Teşkilatında  yapılan bayramlaşmada ilk olarak  Çiçeği burnunda Ak Parti İl Başkanı Hasan  Aydın söz aldı.
Hasan Aydın Bayramlaşma programına ilk olarak Çamoluk ‘tan başladık  diyerek başladığı konuşmasında, kendisinin  yeniden il başkanı olması ile ilgili bilgileri  paylaşarak siyasette küskünlüğe yer olmadığını söyledi.
Çamoluk Ak Parti de, belediye başkanlığı için birden fazla aday adayının olmasının sevindirici olduğunu, geçmişte üye ve aday bulmakta zorlandıklarını söyledi.
Hasan Aydın;
"Bazı insanlar yaptıklarını ballandıra ballandıra anlatıyor. Bakın Giresun Belediye Başkanı Giresun Meydanı'nı düzenledi bir de itfaiye binası yaptı 5 yıllık süre içerisinde. Baktığınızda belediyenin gayrimenkul kazancı 25-30 trilyon daha hesabını çıkarmadık ama çıkarıp soracağız tabi. Yapmış olduğu hizmet sadece toplam 6 trilyon. Halkımız Dereli Belediye Başkanımız ile Giresun Belediye Başkanı'nın yapmış olduğu hizmeti bir kıyaslasın gerçeği görecek. Dereli Belediye Başkanı'nın yapmış olduğu hizmetler Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'nun yaptıklarının iki katı. Başbakan diyor ya bunların dikili çubuğu yok İşte öyle ama biz yapılanları anlatmakta zorluk çekiyoruz." dedi.


Millet Vekili Adem Tatlı da  vatandaşların bayramını kutlayarak;
, "Partimiz ilk kurulduğunda teşkilata çalışacak insan bulamıyorduk bugün çok şükür ki küçük sayılabilecek ilçelerimizde dahi aday adaylarımız var" dedi.
Milletvekilinin konuşmasından sonra bayramlaşmaya katılanlardan Kutluca Köyü Dernek Başkanı Kazım Karaçoban  söz alarak,”Sayın Başkan  Bayramlaşmanıza ilk olarak Çamoluk’tan başladığınız için teşekkür ediyoruz. Bayramlaşma haricindeki  zamanlarda  maalesef  Çamoluk hep  unutularak ihmal ediliyor” diyerek  başladığı konuşmasına  başta ,Ak Parti Çamoluk İlçe Başkanı Hafız Gecü olmak üzere ilçe yönetiminden itirazlar yükseldi.
İlçe Başkanı Hafız Gecü” bu konuşmanın yeri burası değil” diyerek tepki gösterdi.
Milletvekili Adem Tatlıda söze girerek, Çamoluk’u ihmal etmediklerini söyledi .
Kazım Karaçoban da,Çamoluk’un ihmal edildiğini bunun en somut örneğinin ise Yaz aylarında zemin etüdü yapılan HES projesi olduğunu söyledi.
Karaçoban Giresun günleri için düzenlenen,Taksim yürüyüşünde konuyu Giresun Milletvekilleri Nurettin Canikli,Mehmet Geldi ve Adem Tatlı ya anlattığını ve  Mehmet Geldi haricinde  vekillerin ilgilenmediğini söyledi.
İlçe yönetiminin uyarısıyla, bu projenin yapılmayacağını söyleyen Adem Tatlı’ya, Kazım Karaçoban manidar bir cevap verdi.
”Sayın vekilim projenin iptali Allah’ın Çamoluk’a bir lütfudur. Yapılan  zemin etüd çalışmalarında, zeminin sağlam çıkmaması nedeniyle ilgili firma projeden vazgeçti. Sizin bir katkınız olmadı.” dedi .Karaçoban,” Çamoluk’un bir caddesi var oda iki nefes arası kadar kısa,  bu nedenle Irmak, Çamoluk’a dışarıdan gelenler için bir cazibe merkezi. Bu da alındığında, özellikle yaz aylarında Çamoluk’a gelmek için fazla bir neden kalmıyor. Bizler HES projesine toptancı bir anlayışla karşı çıkmıyoruz. Bu ırmak üzerinde 4-5 adet HES var ve çalışıyor .”dedi.
Daha sonra Adem tatlı Biz Çamoluk' önem veriyoruz Ramazan ayında da geldim ve Çamoluk'ta iftar ettim dedi.
Kazım Karçoban'da Ziyaretin Çamoluk'a bir lütufmuş gibi sunulmasının yanlış olduğunu seçmenleri ziyaret etmek bir milletvekilinin asli görevidir. diyerek tepki gösterdi. 
Kazım Karaçoban’ın konuşmasından sonra, diğer ilçelerde gidileceği söylenerek bayramlaşma programına son verildi.
Ak Parti İlçe Başkanlığında yapılan bayramlaşmaya; Ak parti Giresun Milletvekili Adem Tatlı Ak parti Giresun İl Başkanı Hasan Aydın, , Çamoluk Belediye Başkanı Özcan Çinici, Yenice Belediye Başkanı Halil İbrahim Gerçek, Ak Parti Çamoluk İlçe Başkanı Hafız Gecu, İl Genel Meclis Üyeleri Abdullah Kürkçü ve Mehmet Güleç, Belediye Meclis Üyeleri ve Ak Parti Çamoluk Belediye Başkan Aday Adayları Savaş Akarçeşme ve Fatih Düz  hazır bulundular.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa SAKIZCI
Mustafa SAKIZCI - 11 yıl Önce

İlçemize bir bürokrat geldiği zaman nedense ilçede hiçbir sorun yokmuş, her şey güllük gülistanlıkmış gibi yansıtılıyor. Bir meramını anlatacak olanlara da hemen baskı yapılıp susturuluyor. Böyle yaptığımız sürece hizmet filan alamayız. Bürokratlar halka hizmet getirmek için var. Halk olarak saygı kuralları çerçevesinde her türlü sıkıntımızı söyleyemekten çekinmemeliyiz. Bu kapsamda ilçemizin önemli bir sorunu olan HES konusunu gündeme getirme cesareti gösterdiği için Sayın Kazım KARAÇOBAN'a teşekkür ederim.

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 11 yıl Önce

GÜNAYDIN DEMEK ZORUNDAYIM, benim yazılarımı takip edenler vardır ve bu HES ile ilğili bir çok yazı yazdım.
Kıymetli dostlar, KELKİT BİR DEPREM KUŞAĞINDADIR ve 1939 depremi sonrası ikinci bir büyük deprem yaşanmadı. Dolayısı ile de ERZİNCAN ve çevresinde bulunan fay hattı kendini bu süre boyunca boşaltamadı.
Kelkit çayı boyunca yapılan HES PROJELERİNDE EN UFAK BİR YIRTIK VADİYİ HARİDADAN SİLECEKTİR. Neden derseniz, yapılan bentler zannedildiği gibi tam kalınlıkta değil. Beton bentler sonrası kaya ve toprak dolgusu ile en azından 100 metre kalınlığında dolgu çalışması yapılmalı
Yılardır GİRESUN MERKEZE YAPILAN HİZMETLER ÖVÜLMEKTE. Giresun hava limanı bizim işimize yaramadığı halde sürekli anlatılır. Sevgili dostlar, ÇAMOLUK İÇİN HANGİ HİZMET YAPILDI İSE O ANLATILMALI.
Bir önemli hatırlatma ise LÜTFEN ARTIK FESTİVALLERİ YAPMAYALIM. ÜRETİM İÇİN ÇALIŞALIM...

arif bilen
arif bilen - 11 yıl Önce

sorunları konuşma yeri neresiymiş acaba? Ak Parti ilçe yetkisizleri onuda söyleseler de ona göre konuşsak.beceriksiz yönetimler yüzünden Ak Parti kaybetmiyor mu hep.Kazım Beyi tebrik ederiz.orada keşke tek kişi kalmasaydı bir kaç hakikatı haykıracak adam daha olsaydı ümidimiz artardı.bu toprağın yediğiniz ekmeği içtiğiniz suyu bir gün size hesap sorar.bu yönetim bir ara görevden uzaklaştırılmıştı ne vakit geri döndü,ne işler çevirdiler?vekiller de sağolsunlar Canikli yi aratmamışlar,bulundukları makam ın adamı değillermiş,topundan bir an evvel kurtuluruz inşallah.

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 10 yıl Önce

Yakın bir tarihe kadar EKİLEBİLİR TOPRAKLARIMIZ 360 MİLYON İNSANI DOYURACAK kapasitesi var iken, geçtiğimiz yıl 390.000 TON YEMEKLİK SIVI YAĞ yurt dışından getirildi. Kuru saman, ıspanak ve sarımsak gibi akla gelecek bir sürü TEMEL İHTİYAÇ MADDELERİMİZ YURT DIŞINDAN GETİRİLDİ.
Haberlerde okumuşsunuzdur, SİNOP iline NÜKLER ENERJİ SANTRALİ YAPILACAK. Ne yazık ki santrale karşı çıkanlara KARANLIKTA OTURACAKSAN, MUM IŞIĞINI ÖZLEDİNSE gibi savunmalar yapılmakta.
Kimse karanlıkta kalmak istemez, ancak GELİŞEN TEKNOLOJİYİDE TAKİP ETMEK GEREKİR. Günlük güneş saati az olan ülkelerde dahi GÜNEŞ ENERJİSİNDEN ELEKTRİK ÜRETİLİRKEN, ülkemizin günlük güneş verimliliği daha fazla iken ne yazık ki GÜNEŞTEN FAYDALANAMIYORUZ.
Kıymetli dostlar, GELECEK NE ELEKTRİKTE NEDE SANAYİDE. Gelecek TARIMDADIR. Evet, karanlıkta mum ışığında oturabiliriz, ancak üç gün aç kalamayız. HES ile derelerimiz yok oldu. Kimse farkında değil. Allah yardımcımız olsun...

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205