Çamoluk’ta da Seçim Olacak !

12 Haziran da yapılacak olan Millet Vekilliği seçimlerinde ülke genelinde “yer yerinden oynarken” Deyim yerindeyse :Çamoluk’ta yaprak kımıldamıyor

Çamoluk’ta da Seçim Olacak !
12 Haziran da yapılacak olan Millet Vekilliği seçimlerinde ülke genelinde “yer yerinden  oynarken” Deyim yerindeyse :Çamoluk’ta yaprak kımıldamıyor.
Yaklaşan seçimlerle birlikte  siyasi tansiyonunda yükseldiği ülkemizde, belki de en sakin ve siyasilerin ilgisiz kaldığı ilçe Çamoluk  denebilir.
Aday belirleme döneminde ve seçim çalışmalarında siyasi partilerin görüşlerine baş vurmaya gerek görmediği bir ilçe oldu Çamoluk.
Onun desteğini alma gereği duymuyorlar.
Nede olsa…
 
Aday adaylarının dahi Çamoluk ta ki siyasi parti temsilcilerinin desteğini alama ihtiyacı hissetmemeleri, seçim sürecinde Çamoluk’ta nasıl  bir atmosfer olacağının göstergesiydi.
 
Merkez ve merkeze yakın ilçelerdeki politikacıların eskiden beri kullandıkları bir tabir vardır “Dağın arkası” bu tabir her dönem politikacıları tarafından uygulana gelmiştir.
Son dönemlerde Alucralı Nurettin Canikli’nin Millet Vekili olmasıyla birlikte nisbeten Alucra’nın kaderi değişiyor olsa da Çamoluk  Hep aynı kalmıştır.
 
Bir dönem Giresun Valisi olan bir bürokratın Yöre Gazetesi genel Yayın yönetmeni Mustafa Karaçoban’a  söylediği “dağın arkasındaki bu üç ilçe kendisine yeni bir il bulması lazım, çünkü buradan o bölge hem iyi yönetilemiyor hem de  hizmetler önce buradaki merkeze yakın ilçelere gidiyor” diyerek bir gerçeği dile getirmişti. Daha önceki haberlerimizde de bahsettiğimiz gibi CHP eski il başkanı ve yeni Millet Vekili adayı olan Akut Gezmişte bize “açıkçası bu üç ilçe ile gerektiği gibi ilgilenemiyoruz” demişti.
Oysa ki, yaklaşan seçimlerle birlikte  tüm siyasi partilerin iller ve ilçeler için projeleri havalarda uçuşuyor,en küçüğünden en büyüğüne kadar.
Ya Çamoluk?
İşte bu soruyu sorduğunuzda karşılığı nı bulmak gerçekten çok zor.
Sebebine gelince,seçimlerin favori partisi Ak Parti olarak görünüyor ülke genelinde.
Çamoluk’ta ise daha garantili bir durum var, bu nedenle de iktidar partisi gelip proje açıklama gereği duymuyor.
 
Nasıl olsa bizden…
 
Muhalefet partileri ise, umut görmediğinden gelip Çamoluk’u ziyaret etme gereği duymuyorlar..
 
Tüm bunlar olurken Çamoluk Dernek ve sivil toplum örgütleri  seçimlerde Dernek Merkezlerinde siyasi parti temsilcilerini ağırlayarak, onlardan gidecekleri piknikler ve geziler için otobüs ayarlama derdine düşmüşler.
 
Çünkü piknikler,bizlerin vazgeçilmez birer sosyal etkinliklerimiz olarak lanse edilmiş.
Aynı zamanda kültürümüz olduğu söylenmiş bizlere.
Açılış ve hoş geldiniz konuşmaları
Kemençe  Horon
Davul Zurna Horon
Birkaçta yerel sanatçı parası çok olan derneklerde ise ulusal sanatçı da olur,
Alın size Çamoluk Kültürü…
Alın size sosyal etkinlik…
Ne işiniz var sizin siyasetle politika ile ….
Biz sizin yerinize yaparız siyaseti de politikayı da.
Siz horon oynayın kemençe ve davul zurna eşliğinde.
Birde çekiliş yapın belki bir şeylerde çıkar!!
Adını da yöresel kültürümüz koyun .
Dernek kongrelerinde de
Biiiizzz!!
 köyümüz için Ankara’ya  gittik ve şu Millet Vekili bu bürokratla görüştük, onlar bize söz verdiler işimiz hallolacak dersiniz ve olur biter.
Siz yaptığınız turistik gezi ve anılarınızla, Köyünüz ve İlçeniz Çamoluk’ta, dert ,sorunlarıyla baş başa kalır..
Unutmayalım ki bir seçim daha gelir belki bundan daha da ilgisiz  durumlarda kalabiliriz.
Ta ki içimizden dürüst,ilkeli,menfaate boyun eğmeyen,ahlaklı siyasetçi ve politikacıları gün yüzüne çıkarana kadar.

Çamoluk Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
AHMET KALELİ
AHMET KALELİ - 13 yıl Önce

Doğru söze ne denir ki. Kendi benliğini başkalarını irade ve idaresine teslim etmiş insanlar sadece yönetilirler.

muharrem mest
muharrem mest - 13 yıl Önce

halkımız gözünü açtı .oy versede hizmet yok vermesede .bence çamoluk halkı sandık başına gitmesin o zaman ne olduğunu anlarlar .ama .biz şakşakçı bir millet olmuşuz .vesselam.

yılmaz karabul
yılmaz karabul - 13 yıl Önce

maalesef çamoluk ileri gitmiyor.şuan sadece gelişmiş bir köy diyecem ama batı illerimizdeki köyleri görünce köy demekte gelmiyor içimden.son 10 yıldır çamolukta maalesecf t.c hükümetlerini göremedik.sadece vaat.yapılanlara bakınca toplasanız bir fındık kabuğunun içini doldurmaz.burda birazda bizi yönetenlerin şahsi menfaatlerinin ilçemiz menfaatlerinin önüne geçtiğini gözlemliyoruz.eyy çamoluklu kendini hissttirmek istiyorsan seçimlerde boş oy kullanın.farkedilen olacak ve dikkat çekeceksiniz.birileri ankarada bu ilçe neden boş oy kullandı diye soracak ve makus talihinizi yenmeye bu şekilde başlayabilirsiniz.selam ve dua ile.

Şeref yardımcı
Şeref yardımcı - 11 yıl Önce

Sevgılı arkadasım elıne saglık guzel bır yazı yazmıssın tamda MINDAVALI ve mındavallıyı ozetleyen bır yazı tesekkurler.Fakat bosuna kafanı yorma ve uzulme cunkı bu zıhnıyetı degıstıremezsın.Hele bırde dogruları soylersen kotu olursun ve sana dusman gozu ıle bakarlar.Camoluklu ıcın dagın arkasından gelenın soyledıgı onemlıdır camoluktan cıkan camolugu dusuneniın soyledıklerının bır onemı olmaz.Camoluklu olup dusunen ınsan oluler ıcındekı dırıye benzer.Bu vesıle ıle kacabılıyorsan kac kendın ıcın kacamıyorsan cocukların ıcın gelecek ıcın Camoluktan kac derım dosthane olarak. Selam ve sevgılerımle

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205