Çamoluk'un Umutları Hasada Durdu

Son yıllarda yapılan çalışmalar ile Çamoluk'un umudu haline gelen organik tarımda bu yıl çiftçinin yüzü gülecek.

Çamoluk'un Umutları Hasada Durdu

Özellikle Coğrafi İşaret Belgesi ile bir marka haline gelen Çamoluk Kuru fasulyesinde hasat çalışmaları önümüzdeki günlerde başlayacak.
Yapılan teşvik ve çalışmalar ile üretimi desteklenen Kuru fasulyenin verimi yüzleri güldürüyor.
Kısa süre yaptığı Belediye Başkanlığı döneminde organik tarım çalışmalarına büyük destek veren Eski Belediye Başkanı Musa Varıcı vatandaşlara  örnek olmak için 
hem Kuru Fasulye hemde patates ekimi yaparak bir ilke imza attı.
Çamoluk'ta hazır beton iş, ile uğraşan Musa Varıcı  beton santralinin yanındaki büyük bir alana kuru fasulye ve  patates ekimi yaptı.
10 dönüm alana ektiği patatesten 30 ton ürün beklediklerini söyleyen Musa Varıcı Çamoluk'un bacasız fabrika olduğunu ancak bunu çalıştırmasını bilmek gerektiğini açıkladı.
Musa Varıcı; kendilerinin her iiki mahsul için ekim masrafı olarak 13,000TL harcadıklarını bunun hasat ile birlikte 20,000TL olmasını beklediklerini söyleyerek  her iki mahsulden toplam 100,000TL gelir beklediklerini söyledi.
Musa Varıcı; Çamoluk fasulyesinin pazarlama sorunun olmadığını, kendi belediye başkanlığı döneminde, vatandaşa belediye olarak ürettikleri tüm hasadı alma sözü verdiklerini,
aldıkları ürünü işleyip,paketleyip Çamoluk Markası altında pazara sunmayı amaçladıklarını ifade etti.
Özellikle bu yıl büyük bir alana patates ekimi yaptıklartını bunu da vatandaşa teşvik olması amacıyla yaptıklarını ve  büyük başarı elde ettiklerini söyledi.
Bir kök patates ten yaklaşık iki kolo ürün beklediklerini söyleyerek vatandaşları bu konuda uyardı.

Üretim yapmak isteyen her vatandaşa  bilgi konusunda yardımcı olabaileceklerini söyleyen Musa Varıcı; "yeterki vatandaş ekim yapsın biz elimizden gelen yardımı esirgemeyiz "dedi.

Musa Varcı'nın Organik tarım konusundaki açıklamalırını izlemek için TIKLAYINIZ


 

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2020, 08:56

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hacı CANİK ÇAMOLUK DERNEK BAŞKANI
Hacı CANİK ÇAMOLUK DERNEK BAŞKANI - 4 yıl Önce

Musa VARICI ve beraberinde bu işe enek ve gönül veren herkesin eline sağlık inş iyi anlamda örnek teşkil ederler şimdiden alanlara afiyet olsun emek verenlerede hayırlı işler

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205