Kuru Fasulye hasadı şimdi daha kolay. Hayırlı olsun

Çamoluk Kuru Fasulyesi için yeni bir ekipman geldi.

Kuru Fasulye hasadı şimdi daha kolay. Hayırlı olsun

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından Çamoluklu çiftçilerimize Toplar Döğer Hasat Makinesi hibe edildi.

Hibe edilen bu makine ile birlikte Çamoluk'ta Şeker Fasulyesi üretimi yapan çiftçilerimizin  bundan böyle daha az insan gücü sarfedip ve daha çabuk hasad yapabilecekler. 

Toplar Döğer Hasat Makinesi; Hareketini kuyruk milinden alıp biçilmiş ve ya yolunmuş sapları tarladan otomatik olarak toplar. 170 cm tabla büyüklüğü ile toplar döğer hasat harman makinası 70 bg ve üzeri her marka traktörle rahatlıkla çalışabilmektedir.

Çamoluk Belediye Başkanı Fatih Düz de yayınladığı mesaj ile bu makinenin ilçemize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Fatih Düz mesajında; 

İlçemize ve Çamoluk Çiftçimize Hayırlı Olsun

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce yürütülen ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından finanse edilen Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi (GİRKAP) kapsamında, Çamoluk'lu çiftçilerimizin ihtiyacı olan Toplar Döver Hasat Makinesi hibe edildi.

Şeker Kuru Fasulye üreticiliği yapan çiftçilerimiz yeni alınan Toplar Döver Hasat Makinesi ile artık daha kolay ve daha hızlı bir şekilde hasat işlemlerini yapacaklar.

İlçemize bu makinenin kazandırılmasında emeği geçen başta Tarım ve Orman İl Müdürümüz ve GİRKAP proje ekibine, DOKAP Başkanımıza ve mesai arkadaşlarına, Çamoluk Ziraat Odası Başkanlığına, emeği geçen herkese şahsım ve Çamoluk çiftçisi adına teşekkür ederim dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2021, 14:17

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sedat Nişancı
Sedat Nişancı - 3 yıl Önce

Hayırlı uğurlu olsun inşAllah baskanim çamoluk a????????????????

Orhan torun
Orhan torun - 3 yıl Önce

Hayırlı olsun verilen her herhizmet camolun kalkınması için dir

SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205