Kuru Fasulye İşi tamamlanıyor

Çamoluk şeker fasulyesi için çalışmalar tam gaz devam ediyor.

Kuru Fasulye İşi tamamlanıyor

 Çamoluk Belediyesi ve Çamoluk Ziraat Odası tarafından Çamoluk Şeker Fasülyesi için yapılan çaılşmalar meyvelerini vermeye başladı.
Özellikle Çamoluk Belediye Başkanı Musa Varıcı'nın  gayretleri sonucu Çamoluk Kurufasulyesi marka olma yolunda tüm aşamaları yavaş yavaş geçiyor.
Geçtiğimiz yıl yarısı Özel İdare ve yarısı da, Çamoluk Belediyesi tarafından karşılanan 32,000 TL bedel ile  Fasulye ekim ve çapalama araçları (mibzer) alınarak ücretsiz olarak Çamoluklu çiftçilerinin hizmetine sunulmuştu.
Son olarak Kuru fasulye eleme, paketleme ve siyez buğdayı kabuk ayıklama  makinesi Çamoluklu çiftçilerin hizmetine sunuldu.
Giresun İl Tarım Müdürlüğü, Çamoluk Belediyesi ve Çamoluk Ziraat Odasının ortak çalışması sonucu DOKA  Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından 11 Ocak 2019 Cuma günü  570,000 TL'lik bir ihale ile Kurufasulye eleme,paketleme ve siyez buğdayı kabuk ayıklama makinesi alınarak Çamoluk'a getirildi..
Çamoluk'ta kurulacak paketleme tesisinde yer alacak makinalarla birlikte, yaplıcak olan kurumsal çalışma ile; Çamoluklu çiftçiler, ürettikleri kuru fasulye ve siyez buğdayını bu tesise getirerek satabilecekler.
Tesiste paketlenip Çamoluk Markası adı altında satışa sunulacak.
Yöresel Coğrafi Ürün tescil belgesini alan Çamoluk fasulyesi için çeşitli kurum ve kuruluşlardan talepler de gelmeye başladı.
Pazarlama  sorununu belediye ve özel teşebbüs ile ortaklaşa kurulacak, kooperatif yada şirket vasıtayla çözüme kavuşturacak.
Üreticinin daha çok ve daha kaliteli ürün elde edebilmesi için tüm imkanlar seferber edilecek.
Ayrıca Çamoluk şeker fasulyesi üzerinde, Ordu Üniversitesi tarafından da çalışmalar yapılıyor.

Çamoluk Haber







Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2019, 21:09

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
Bayramtepetam57
Bayramtepetam57 - 5 yıl Önce

Camoluk belediyesine ziraat odasına buhızmetlerinden dolayı cok teşekkür ediyorum

Adem düzyurt
Adem düzyurt - 5 yıl Önce

Yigidi öldür hakkini inkar etme bu porecede savaş beyin emeği çok takibini yapip devamini çamoluga kazandiranada bizlerden teşekürl sunuda unutmayalım otu otlamada mağrifet degil otu curutmeden merege yurmakdir

CepniCamoluk
CepniCamoluk - 5 yıl Önce

Muthis haber, hayirli olsun. Ama bunun takipciside olsun yerel yetkililer. Bu arada simdiki baskan degilde bi onceki baskan bu calismayi baslatmisti yanlis olmasin, hak gecmesin.

Adem düzyurt
Adem düzyurt - 5 yıl Önce

Degerli çamoluk basini çamoluk yeşil vadimize yapilan otogar binasını çamoluga fazla geldiki fasulye patozunu otagarin binasina konmuştur çamoluk daha moderin olsun yolcunun daha rahat bir yolculuk yapması için bir belediyemiz siponsor olmusdur çamoluga kazandirilan oto garin yolcu bekleme salonlarina fasulye işleme makinasinin konmasi ne kadar doğru bir iştir bunuda haper yapmaniz sizlerin çamoluk haber olara tarafsız bir haber bekler yüz metre bir piravaprikmi yapilmaliydi yoksa oto garin bekleme salonunami kurulamalıydı

aydın
aydın - 5 yıl Önce

kurufasulye ve siyez çaışmalarından dolayı ziraat odası başkanı ali tatar ve belediye başkanı musa varıcıyı büyük gayretinden dolayı tebrik etmek gerekir.bu konuda organi̇ze olmaları gerçekten ümitlendirici. çevre ilçelerde bu kenetlenme sağlanamamışken çamolukta bunları görmek gerçekten sevindirici. inanıyorum ki bu faaliyetler sürerken çiftçinin çıkarları için çiftçi için gerekli teçhizat eğitim ve maddi yardıma olanakları sağlayacaklardır. öyle görünüyor ki çamoluk'u boş siyaset, yalvarma, hava, civa, değil üreten çamoluk'un üreten çiftçisi kurtaracak.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner196

banner205