Kutluca Barajı'nın Temeli Atıldı

Kutluca Köyüne yapılan göletin resmi temel atma töreni yapıldı.

Kutluca Barajı'nın Temeli Atıldı
 Devlet Su İşleri Müdürlüğü tarafından Kutluca Köyüne sulama amaçlı yapılan barajın temel atma töreni,Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla, 6 Mart 2016 Pazar günü yapıldı.

Toplu Temel Atma ve açılış olarak gerçekleştirlen programda,Giresun'dan canlı yayınla Kutluca köyü Barajının temeli atıldı.


Kutluca Köyündeki törene, başta Çamoluk Kaymakamı Kemal Karahan olmak üzere, mülki ve idari amirler,belediye meclis üyeleri,Köy ve Mahalle Muhtarları ile birlikte Kutluca Köylüleri katıldılar.
Yapılan açıklamada; Kutluca Köyüne yapılan Göletin aslında baraj kapasitesinde olduğu, prösürülerin daha kısa sürmesi için gölet olarak adlandırıldığı ifade edildi.

Kutluca Köyü barajı ile birklikte,Toplam maliyeti 74 Milyon TL olan ,11 adet tesisin temel atma ve açılış merasimi gerçekleştirildi. 

Bölgeye yapılan yatırımlarla ilgili olarak,teknik bilgi veren 
DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz, “Temelini atacağımız ilk işimiz temelden 32 m yüksekliğinde “Çamoluk Kutluca Barajı”dır. Barajımız ile 830 dekar tarım arazisini basınçlı borulu şebeke vasıtasıyla sulanacaktır. Temelini atacağımız ikinci işimiz “Çamoluk Karadikmen Göleti Sulaması”dır. Sulama projemiz tamamlandığında 1 190 dekar zirai arazi sulamaya açılacaktır. Temelini atacağımız üçüncü işimiz “Alucra Yeşilyurt Göleti Sulaması”dır. Sulama projemiz tamamlandığında 1 620 dekar zirai arazi sulamaya açılacaktır. Temelini atacağımız bir diğer işimiz ise “Çanakçı Görele Çayı Vadisi Sel Kapanı” işidir. 7 100 000 TL’ye mal olacak proje ile Çanakçı ilçe merkezinde yaşanabilecek taşkınlarda olası can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi hedeflenmektedir.  Bugün ayrıca; Şaplıca Göleti Yol Rölekasyonu, Espiye Karadona Vadisi Islahı 1.Kısım, Görele Merkezi Yerleşim Yerlerinin Gemitaş, Kabadere, Okluobuz Yan Dereleri, Merkez Erikliman Yerleşim Yerleri ve Arazilerinin Kozluk, Yalıköy ve Takıl Dereleri, Keşap İlçe Merkezinin Kesiş, Uğurca, Keşap, Asarkaya ve Sol Dereleri ve Yan Dereleri, Piraziz İlçe Merkezi Yerleşim Yerleri, Abdal, Çayırağzı ve Karalık Dereleri, Alucra İlçesi Suyurdu ve Karabörk Köyleri Yerleşim Yerleri ve Tarım Arazilerinin Bağırsak, Moran ve Erikkavak Dereleri işlerinin de temelini atacağız.”dedi.

Giresun Valisi Hasan Karahan'da;Giresun’un Merkezi Hükümet tarafından ciddi yatırımlar aldığını ifade ederek “ Son 13 yılda Merkezi Hükümet tarafından şehrimize 8,5 Milyar TL yatırım yapıldı.  Bu yatırımların yaklaşık 1 Milyar TL’si Orman ve Su İşleri Bakanlığı yatırımlarıdır. Bakanlığımız bu yatırımlara bugün yenisini ekliyor ve 77 Milyon TL maliyetli 13 adet tesisi şehrimize kazandırıyor. Yapılan bu yatırımlardan dolayı Bakanımıza ve Bakanlık personeline teşekkürlerimi arz ediyorum dedi. 

Son olarak Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'da yaptığı konuşmada;
Merkezi Hükümet olarak Giresun’a ciddi yatırım yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Merkezi Hükümet olarak Giresun’umuza son 13 yılda 8,5 Milyar TL kaynak aktarılmıştır. Sağlık Bakanlığı son 13 yılda 280 Milyon TL yatırım yaparak, 750 yataklı sağlık tesislerini tamamladı, Ulaştırma Bakanlığı son 13 yılda bölünmüş yol uzunluğunu 5 kat artırarak 112 km’ye çıkarıldı, Ordu-Giresun Havaalanı tamamlandı, Milli Eğitim Bakanlığı 267 Milyon TL yatırım yaparak 2002 yılında 459 olan derslik sayısını 533’e çıkartıldı, çiftçilerimize 2003’ten bugüne 1 Milyar TL karşılıksız zirai destek verildi, TOKİ öncülüğünde yürütülen Planlı Kentleşme Konut Seferberliği kapsamında 2003-2015 yılları arasında 1 46 konut inşa etti.”dedi.Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak da Giresun’a ciddi yatırım yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu 2 adet gölet inşa ederek 1 830 dekar araziyi sulamaya açtık, 57 derenin ıslahını tamamladık, 26 milyon fidanı toprak buluşturduk, 1 adet şehir ormanı, 8 adet bal ormanı ve 15 adet mesire yeri tesis ettik, Orman köylülerimiz için yeni gelir kapıları açtık, 19 adet Otomatik Meteorolojik Gözlem İstasyonu ve 2 adet Deniz Meteorolojik Gözlem İstasyonu kurduk. Ayrıca Giresun’un içme suyu meselesini çözeceğimiz projede de çalışmalara başladık. Bu bölgede yayla turizmini geliştirmek adına da çalışmalar yapacağız”dedi.Giresun’a müjdelerle geldiklerini ifade eden Eroğlu “ Giresun’a 215 Milyon TL’lik 38 müjde ile geldik. Müjdelerin 200 Milyon TL’lik 24 adedi DSİ Genel Müdürlüğü’ne, 12 Milyon TL’lik 6 adedi OGM’ye ait, 4 Milyon TL’lik 7 adedi DKMP’ye, 1 adet müjde de MGM’ye aittir. Müjdelerimiz tamamlandığında 70 000 dekar araziye sulama suyu sağlanacaktır.”dedi.Temeli atılacak, açılacak tesislerin Giresun için önemli projeler olduğunu ifade eden Eroğlu “Bu projelerde bizlere büyük destek veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakanımız Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu’na aziz milletim adına şükranlarımı sunuyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2016, 10:25

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205