Bu Yaşananlar Skandal!

Çamoluk'ta devam eden soruşturmayla ilgili olarak bilgi veren "Gizli Tanık"lar deşifre oldu

Bu Yaşananlar Skandal!
Skandal!
 
Çamoluk’ta neler oluyor başlıklı haberimizde  bahsi geçen konularla ilgili ilginç gelişmeler yaşanıyor.
Haberimizde,Çamoluk’taki bazı kurum ve kuruluşlar ile ilgili olarak çeşitli iddiaların olduğunu gündeme getirmiştik.
Bu konularla ilgili olarak Yetkili Mercilere şikayet dilekçeleri iletilmiş, İletilen dilekçeler neticesinde ise İçişleri Bakanlığından ve Cumhuriyet Savcılığından, Çamoluk’taki iddiaların soruşturulması için ayrı ayrı yazılar gönderilmiş ve olayların soruşturulup yetkili makamlara bilgi verilmesi istenmişti.
 
Buraya kadar her şey normal.
Normal olmayan olaylar bundan sonra başlıyor. Bahsedilen olaylarla ilgili “Gizli  Tanık” lar olduğu bildirilerek bu olayların soruşturulması n da  Gizli Tanıkların dinlenmesi isteniyor .
Ancak adı üzerinde “Gizli Tanık” ların gizli olması gerekirken, nasıl oluyorsa oluyor ve davalı kişilere gizli tanıkların kimlikleri konusunda bilgi veriliyor.
Çamoluk’ta yaşananlar tam bir Skandal!
Hakkında suç isnad edilenler korunuyor, suçluyu ihbar eden ve deşifre olmasına yardımcı olan kişiler ise maalesef kendileride deşifre oluyor.
 
Bu bilgileri veren kişilerle ilgili olarak bazı bilgiler geliyor bize ,ne var ki  elimizde belge olmadan isim açıklamıyoruz.
Kimseyi zan altında bırakmamak için.
 
Soruşturmalar yapıldı mı yapılmadı mı,Yapıldıysa soruşturmalar neticesinde hangi işlemler  uygulandı bu konularla ilgili herhangi bir bilgi yok.
 
Bir bilgi var o da “Gizli Tanık”ların deşifre edildiği ve davalı kişilerin kendileri aleyhinde ifade veren tanıkları öğrendikleri,bu tanıklara baskı uyguladıkları iddia edildi.
 
Bize gelen bilgilerde tanıkların gelen baskılardan bunaldıkları ve kendilerinin deşifre edilmesin den şikayetçi oldukları bildirildi.
 
Temiz Toplum Projesinde haksızlıkların ve Yolsuzlukların Gün Yüzüne çıkarılmasında önemli bir Fonksiyonları olan “Gizli Tanık” uygulamasının basit bir olayda dahi deşifre olması, Yetkili Mercilere bilgi verecek ,vereceği bilgi karşısında çekinen kişiler için en büyük güvence kaynağı idi.
Yapılan yanlışlarla bu tanıklık yönteminin de sulandırılmaya çalışıldığı görülüyor.
 
Her nedense Çamoluk’ta herhangi bir olayla ilgili olarak bile, basına bilgi verme ve basınla bilgi paylaşma alışkanlığı yok. Bu alışkanlık devlet kurumlarında daha çok kendisini gösteriyor.
 
Ancak vatandaş az da olsa bu alışkanlığı değiştirmeye çalışıyor,olanlardan basını haberdar ediyor.
Bizlerde bilgileri derleyip daha detaylı hale getirdikten sonra yayınlıyoruz.
 
Her zaman söylediğimiz bir çağrımız var; Bildiğiniz,Duyduğunuz,Belgelediğiniz ne kadar  yolsuzluk, haksızlık, adam kayırma, rüşvet gibi ahlaki ve insani olmayan davranış ve uygulamalara şahit ya da muhatap olduğunuzda önce adli makamlara ve basına bilgi verin.
Verin ki!
Yapanın Yanına Kar Kalmasın...
 
Çamoluk Haber

YORUM EKLE
YORUMLAR
burak sezer
burak sezer - 13 yıl Önce

kapalı toplumlarda sorunlar hep dipten güçlü akıntı şeklinde olur,yüzey güllük gülistanlık.ortadoğu daki diktatör rejimleri ya da demirperde ülkeleri gibiyiz.sorunlar gırla gidiyor dile getiren pişman ediliyor.bataklığımızdaki sinekler en muteber varlıklar.hoş ortadoğu diktatörleri bile değişmek halka hesap vermek zorunda kalıyor.Bir suriye ziyretimde rejime eleştiri yapılmamasını eleştirmiştim ve çevremdeki herkes sus pus işareti yapmıştı,rejim hakkında konuşmak yasak ve devletin muhakkak bir ajanı vardır demişlerdi.Elhak doğruydu her eleştiri yapan bilinmez bir yere götürülür ve bir daha haber alınamazdı.ve her ortamda ajan bulunurdu.ben "turist" kategorisinden yırtmıştım.bence sen içimizdeki ajanlara dikkat et editör:)

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205