Çamoluk Üvey Evlat mı?

Feshanede Çamoluk'a yapılan ayrımcılığa vatandaşlar tepki gösterdi.

Çamoluk Üvey Evlat mı?
Bu yıl yedincisi yapılan Feshane  Giresun Günlerinde yapılan uygulama Çamoluklular tarfından tepkiyle karşılandı.
Katılan ilçelerin yöresel  kültürlerini sergiledikleri Giresun günlerinde,  birde ilçelerin ve Giresun’un doğal güzellikleri fotoğraflarla tanıtıldı.
Tanıtım için  Feshane  konser salonuna yüzlerce resim asıldı.
Asılan resimler arasında Çamoluk aynı yerden çekilme ve Çamoluk ilçe Merkezini gösteren iki fotoğrafla temsil edildi.
Salonu gezen Çamoluklular bu duruma tepki göstererek Çamoluk iki resimden ibaret değil,başka ilçelerin çiçek ,böcek ne varsa hepsi  buraya konulmuş, Çamoluk’tan da göstermelik olarak aynı resimden iki adet konmuş dediler.
Konu ile  ilgili tepkilerini dile getiren Çamoluklular,  geçtiğimiz yıl da aynı uygulamanın yapıldığı nı,kimsenin tepki göstermemesinden dolayı  bu yıl da yine  iki fotoğrafın asıldığını söylediler.
Vatandaşlar,Çamoluk Derneğinin ve Köy Derneklerinin bu duruma tepki göstermesi gerektiğini dile getirdiler.
Çamoluk Haber 




Aynı panoda Çamoluk adına asılan iki resim 






YORUM EKLE
YORUMLAR
RÜSTEM SAKIZCI
RÜSTEM SAKIZCI - 11 yıl Önce

Sevgili Kazım abim bu haber bana göre öncelikle Çamoluk belediye başkanını sonra Çamoluk derneğini ve nihayetinde Biz mahalle ve köy derneklerinin ne kadar sorumsuz ve alakasız olduğumuzun göstergesidir. nedenmi ben cuma ve cumartesi Fesaneyi gezdim her ilçenin belediyesi ilçeden araçla buraya katılımı sağlamış kendileride bizzat gelmişlerdir her ilçe satandında köydernekleri nöbetleşe ikram ve karşılamak için stantlarında hazır bulunurken cuma akşamı bizim standımızda çay kazanından başka bir şey olmadığı gibi davul zuran ve folklor ekibinden başka bir etkinliğimizde yoktu çamoluk horondanmı ibaret acaba cumartesi sadce köroğlu köyü derneği hazırladıkları ikramla ve ekibiyle güzel şekilde misafirleri ağırlamıştır.tabiki burada hepimiz suçluyuz.büyük dernek dışında sorumluluk alan tek dernek vardı köroğlu köyü kendilerini tebrik ederken biz diğer DERNEKLERDE Burada ne yaptığımızı ne katkı sunduğumuzu düşünmemiz lazım öncelikle çamoluğu tanıtmak adına ilk sorumluluk belediyenindir.

mindaval
mindaval - 11 yıl Önce

yenimi anladiniz yıllardır çamoluk oy deposu olarak görüldü halede devam ediyor çamoluk u yönetenler eli cebine varanlar olması gerekir diyenler var oldukca bu böyle devam eder çamolukda yönetilenler sectikleri yönetenleri aynadan görerek secerse .................................................

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 11 yıl Önce

Çamoluk ilçe ve köylerini yerinde görmek en güzeli. Ben çamoluk'lu olarak FESHANE günlerine katılmıyorum. İstanbul'da çamoluk nasıl tanıtılacak. O dağların OKSİJENİ, SULARIN SESİ, KUŞLARIN CIVILTILARI insanı mutlu eder iken, duvarlarda ki taplolar ile mutluluğu aramak ne çare.
Sayın hemşehrilerim, ÇAMOLUK ve KELKİT VADİSİ artık uyanma zamanı gelmiştir. Mesleğim geregi bir çok yerleri gezme şansım oldu. İnanın ki yöremizden daha çorak ve verimsiz yerleri gördüm, ancak üç beş yatırım ile TURİZM ile yörenin ekonomisi üst seviyeye çıkmış.
Yaylalarımıza ne yazık ki kendi köylümüz dahi çıkmamış olması üzücüdür. Çünkü yaylalarda konaklayacak yerlerin olmaması, yollarının iyileşmemiş olması YAYLA TURİZMİMİZİN cazibesi olmamakta.
Oysa basit konaklama yerleri yapılarak ve TURLAR DÜZENLEYEREK yöre ekonomisi canlanacaktır.
Ekonomisi yüksek olan bölge kendiliğinden zaten tanınır. Bu gün gariban insanı kim tanımkata, ancak büyük iş adamlarını her kes tanıyor...

Brak Alp DUYAN
Brak Alp DUYAN - 11 yıl Önce

Her haberde bunu sölüyorum çünkü gerçekten de çamoluk üvey evlat haklarımızı yiye yiye bitiremediler. HAKKIMI HELAL ETMİYORUM
Biz giresunluyuz diyen lere gelsin
ÇAMOLUKLUSUN sadece
yıllar önce ki referandum da karşı çıkanlar ne geçti elinize kaybetmekten başka .?

Musa Bayındır
Musa Bayındır - 11 yıl Önce

Şu Bir Gerçek ki Çamoluk Olarak Giresundan Kopuk Bir Çizgideyiz. Bu Durumumuz Hem Coğrafi Olarak Hem Gelişmişlik Olarak Ortadadır. Çamoluk Her Ne Kadar Siyasi Ve Bürokratlar Yetiştirse de Bu Tip Durumlarda Hep Eksik Kalmıştır. Aynı Fotoğraftan İki Tane Konulması İse Fiyaskodur. Bu Hiç Koş Karşılanacak Bir Durum Değildir. Feshane İle İlgili Düzenlemelerde Görev Alanlar Bu Durumun Üzerine Gitmeli Çamoluk' u Her Platformda Daha İyi Noktalara Taşımalıdırlar...

yılmaz karabul
yılmaz karabul - 11 yıl Önce

biz kafayla daha çoook kullanılırız.çamoluk derneği eski chp zihniyetini taşıdığı sürece hiç bir şey olmaz çamoluktan.küçük olsun benim olsun zihniyeti toplumların önünü aömaz kapatır.çamoluklu olarak önce şuna karar vermeliyiz ilçemizin kimlik haricinde giresunla hiç bir bağı yoktur.giresuna gidin ve sorun 100 kişiden 85 i çamoluk diye bir ilçenin varlığından bile haberleri yok.önce bize onun bunun adamı olan değil vizyonu kültürü ve projeleri olan başkanlar lazım.birinci önceliğimiz giresundan kurtulmak olmalı.2.çamoluk çamoluktan yönetilmeli.ve en önemlisi kendimize işlerimizi günübirlik halledeceğimiz bir il lazım.saygılarımla

MANSUR SÜRÜCÜ
MANSUR SÜRÜCÜ - 11 yıl Önce

HALA BİZ GİRESUNLU DOĞDUK GİRESUNLU ÖLECEĞİZ DİYELİM YAV BU YAŞA GELDİM ÖYLE DİYENLERİ ANLAYAMADIM HİÇ BİR İLÇE İLE BAĞLI OLDUĞU İL 4 SAAT SÜRERMİ BU TÜRKİYENİN BAŞKA HANGİ YERİNDE VAR ÇAMOLUK'UN GİRESUNLA HİÇ BİR ALAKASI YOKTUR ÇAMOLUK HİÇ VAKİT KAYBETMEDEN İL DEĞİŞİKLİĞİ YAPMALIDIR SUŞEHRİ YADA KARAHİSARIN İL OLMASINI BEKLERSEK BUNU BİZİM TORUNLARIMIZ BİLE GÖREMEZ BU HAYALDEN ÖTE GİTMEZ O YÜZDEN BIRAKALIM ONLARIN İL OLMASINI BEKLEMEYİ KENDİMİZE MEVCUT İLLERDEN BİRİNİ SEÇELİM

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 11 yıl Önce

Çamoluk ilçesinde bir anket yapılsa ÇAMOLUK YAYLALARINA ÇIKTINIZ mı diye yüzde 98' i ÇIKMADIK diyecek. Peki KÜMBET YAYLAINA GİTTİNİZ Mİ diye sorulsa yüzde 30 ' u KÜMBET YAYLASINA GİTTİK denir.
Neden, çünkü KÜMBET YAYLASINDA derme çatma da olsa bir tesis var. insanın bir abdes alıp namaz kılacağı yeri var.
Her ne kadar tam ORGANİK OLMASADA et pişirip satılan tezgahları var.
Sayın hemşehrilerim, YÖREDEMİZDE BULUNAN KÖY ve İLÇE DERNEKLERİMİZ ne yazık ki YILDA BİR FESTİVAL ile hizmet yaptıklarını düşünmekteler.
Öncelikle ŞU FESTİVALLERİMİZE artık bir DUR diyelim. Her sene bir küskünlük ve istenmeyen olaylar. Örneğin, beş sene önce SARPKAYA KÖYÜNDE GENCECİK BİR KARDEŞİMİZ rast gele edilen silahın MERMİSİ İLE HAYATINI KAYBETDİ. Tabi bir çokları unutdu.
Bizler hangi vilayete bağlanalıp diye enerjimizi harcamaktansa kendi yağımızla kavrulup insanların ÇAMOLUK İLÇESİ BİZE BAĞLANSIN DİYE GAYRET VERSİNLER.


SIRADAKİ HABER

banner200

banner205