Çamoluk'tan İki Bayan Hakim!

Meslek öncesi eğitimlerini başarı ile tamamlayarak Hâkimler ve Savcılar Kurulu tarafından mesleğe kabul edilen Adli Yargı Hâkim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hâkimlerinin, kura töreni Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde 25.07.2023 tarihinde gerçekleştirildi. Aralarında Çamoluk nüfusuna kayıtlı 2 bayan Hakim de var!...

Çamoluk'tan İki Bayan Hakim!

Çamoluk nüfusuna kayıtlı 2 bayan Hakim adaylarının atamaları gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyeti Adaletine mahkemelerde hukuk kuralları çerçevesinde kalarak nihayi karar alınmasını sağlayıp öncülük edecek çiçeği burnunda Hakimler bölgemizde sevinçle karşılandı.

Çamoluk Ozan köyü ( Zağpa) iş insanı Müşaver Çolak'ın kızı Ziynet Çolak Hakim adayı olarak atamasını heyecanla bekliyordu. Gerçekleşen kura sonucu ilk görev yeri İzmir'in Ödemiş ilçesine Hakim olarak atandı. 

Çamoluk'un Köroğlu mahallesi nüfüsuna kayıtlı iş insanı Yılmaz Açıkgöz'ün kızı Mine Açıkgöz ise yapılan kura sonucunda Van Hakimliğine atandı.

Çamoluk'un ilk Savcısı Yusuf Canik Savcımızdan sonra müteakip senelerde Hakim ve Savcı atamaları olmuştu.Başsavcı Yusuf Canik, yıllardır çeşitli yerlerde görev yaptıktan sonra altı aydır Bursa mustafa Kemalpaşa Başsavcılığında halen görev yapmaktadır. Son olarak ta 25 Temmuzda çekilen kuralarda Çamoluk'lu iki bayan Hakim atamaları gerçekleşti. 

Sosyal medyadan yapılan paylaşımlarda her iki Hakim'ler yorum yağmuruna tutulduğu dikkatlerden kaçmadı. İlçe vatandaşı hayır temennilerinde bulunarak tebrik ettiler.

Haber editörümüz Murat Özdemir  Hakim'lere ulaşarak röportaj gerçekleştirdi. Ödemiş Hakimi Ziynet Çolak duygularını şu şekilde ifade etti. " Çamoluk Ozan köyünün il kadın Hakimi'yim ve bundan gurur duyuyorum inşallah sayımız daha da artar. Rabbim utandırmasın, adaletten ayırmasın. Bizim için ülkemizin her yeri değerlidir, bu vesile ile mesleğe yeni başlayacak olan Çamolukl'u diğer hemşehri ve meslektaşlarıma başarılar dilerim. Allah yar ve yardımcımız olsun" ifadelerine yer verdi.

İZMİR ÖDEMİŞ HAKİMİ ZİYNET ÇOLAK KİMDİR.

30/07/1992 Üsküdar İstanbul doğumluyum. İlköğretim ve lise eğitimimi İstanbul’da tamamladım. Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldum. Bir süre avukatlık yaptıktan sonra çok istediğim hakimlik sınavlarına girdim. 11. Dönem avukatlık mesleğinden geçiş hakim adayı olarak İstanbul Çağlayan adliyesinde yaklaşık 1,5 yıl staj yaptım. Bugün ( 25/07/2023 )yapılan kura töreninde ilk görev yerim Ödemiş (İzmir) Hakimliği oldu.

VAN HAKİMİ MİNE AÇIKGÖZ KİMDİR.

08.08.1994 tarihinde İstanbul'da doğdum aslen Giresun Çamoluk'luyum. Marmara üniversitesi hukuk fakültesinden 2017 yılında mezun oldum. İstanbul Çağlayan Adliyesinde 2 yıllık Hakimlik stajımı tamamladım. İlk görev yerim olarak Van adliyesine atandım. Ayrıca AÇIKGÖZ duygularını şu ifadelerle dile getirdi."hayır ve iyi temennilerinde bulunan tüm hemşehrilerime şükranlarımı iletiyorum. Mesleğe yeni başlayacak olan Çamolukl'u diğer hemşehri ve meslektaşlarıma başarılar dilerim" dedi.

Çamoluk Haber ailesi olarak her iki hemşehrimize başarılar diliyoruz.

Haber: Murat Özdemir

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2023, 16:07

Murat Özdemir

Haber Sitesi Editörü


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
YORUMLAR
Bir soru
Bir soru - 10 ay Önce

Kendileri Alucra adliyesinde çalışıp Çamoluk a hizmet etmek ister mi diye soruldu mu, soruldu ise ne yanıt alındı teşekkür ediyorum

Bir cevap
Bir cevap @Bir soru - 4 ay Önce

Kura sonucu görev yerleri belirlenmiş haberin içeriğinden de anlaşılacağı üzere. Memleketlerinde görev yapmaları zaten mümkün değil. Neden lucra adliyesinde çalışmak istedikleri sorulsun ki. Giresun büyükşehir olmadığı için giresun ve ilçelerinde çalışmaları mümkün değil. Bilip bilmeden yorum yapmayalım. Başarılı bir şekilde bu aşamaya geldikleri için sayın hakimlerimizi tebrik ediyorum.

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205