Alucralı Girişimciden İşgüvenliği

Alucralı A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı ve İş Güvenliği Yönetim Sistemleri Baş Denetçisi M.Rıdvan Şen, İş Güvenliği konusunda hizmet verecek İnternet Sitesini hizmete koydu.

Alucralı Girişimciden İşgüvenliği

 Uzun zaman Çamoluk Derneği sekreterliğini yapan Alucra'lı Nazım Dolu'nun damadı olan,A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı ve İş Güvenliği Yönetim Sistemleri Baş Denetçisi  M.Rıdvan Şen, her sektörde işçi ve işvereni yakından ilgilendiren İş Güvenliği alanında hizmet verecek olan  sitesi ile yayınlarına başladı.

M.Rıdvan Şen konu ile ilgili olarak yazılı açıklama yaptı.

Merhaba;

Çalışan Sağlığı ve İş Güvenliği; Dünyanın en önemli konuları arasında önceliğini sürdürmektedir.

Can Güvenliği ile ilgili bir çok analizler yapılmakta ve bu analizler sonucunda elde edilen bilgilerden iş kazalarında oluşan kayıpları azaltma yolunda önemli adımlar atılmaktadır.

Canımızın ne kadar kutsal, kıymetli ve bize verilen bir emanet olduğunu uzun-uzun ifade etmek;  kaybedilen bedenlerin üzerinde ne kadar anlamsız duruyor değil mi?

 Ülkemizde maalesef her 6 dakikada bir iş kazası olmakta ve her 6 saatte de bir “can”ımız ebedi hayata göç etmektedir.

Bu evlerinden çıkan ve çocuklarının geçimlerini sağlamak için çalışmaya giden 4 “can”ımızın akşam evlerine dönememeleri anlamına gelmektedir.

İstatistikler her 2,5 saatte 1 “can”ımızın iş göremez hale geldiğini açıklamaktadır. Bu çok acı bir durumdur.

İş Kazaları istatistiklerinde Avrupa’da ilk sırayı, dünyada ise 3. sırayı almaktayız.

İş kazalarının % 50 sinin kolaylıkla önlenebilecek kazalar olduğu, % 48 inin sistemli bir çalışma ile önlenebileceği, % 2 sinin ise önlenemeyeceğini ortaya çıkmıştır. Bu da bizlere iş kazalarının % 98 önlenebileceği gerçeğini ortaya koymaktadır.

Kaza meydana geldiğinde işveren dahil çalışanların tamamı seferberlik başlatır, vicdanımızın doruklarına çıkarız.

Herkes elinden geleni yapar.

Bu bize ve bizim kültürümüze özgü bir davranış şeklidir.

Acı ve kederimizi hafifletmek için her taraftan gelen, “Can cümleden azizdir”, “Can çıkmadan ümit kesilmez”, “can’a geleceğine mala gelsin” gibi atasözlerimiz ise sözün bittiği yerde torbaya sığmayan mızrak gibidir…

www.istecanguvenligi.com internet sitesi, “can” emanetimizi korumak ve yapılması gerekenleri en saf ve duru şekliyle anlatmak ve rehberlik etmek için doğdu.

Sitemizde Çalışan Sağlığı ve İş Güvenliği konularını temelinden başlayarak inceleyeceğiz.

İşletmeler uzmanlık konularına göre ihtiyaç duyacağı uygulamaların örneklerini bulma şansına sahip olacaktır. 

İnanıyorum ki gayretlerimiz amacına ulaşır.

Çalışanların, anne ve babaların sağlam ve sağlıklı bir şekilde evlerine ulaşabilmelerine zerre miktarda bile katkı sağlama azim ve ısrarımı ne kadar ifade etsem azdır.

Saygılarımla;

M.Rıdvan ŞEN

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 9 yıl Önce

İş güvenliği dendiğinde, ilk akla gelen, İNŞAAT ALANLARI, MADEN OCAKLARI ve AĞIR SANAYİİ olarak düşünülür.
Oysa, İŞ GÜVENLİĞİ insanın yaşadığı her ortamda gereklidir. Örneğin, bir kaç hafta önce HATAY ilimizde bir İTFAYECİ kardeşimiz elindeki hortum dengesini bozduğundan dolayı, araçtaki merdivenden aşağıya düşerek hayatını kaybetti. Oysa, merdivenin en üst kısmında TEL KAFES OLSA İDİ bu kardeşimizi kaybetmeyecektik.
Özellikle, bu günlerde KIŞLIK KAR LASTİKLERİ ARAÇLARA TAKILDI. Ancak, otoyollarda bakıyorum, hava sıcaklığı 15 - 18 derece, ancak ticari araçlar 140 - 150 Km. hız ile yol almaktalar. Yine köylerde kullanılmakta olan TRAKTÖRLERİN ARKA VAGON aydınlatma sistemlerinin hiç biri çalışmadığı gibi, vagonlarda REFLEKTÖR dahi bulunmamakta. Bu gün köylerde binlerce AĞAÇ KESME MOTORLU TESTERELER bulunmakta, ANCAK AĞACA ÇIKILDIĞINDA EMNİYET KEMERİ olarak kullanacağımız kemer adedi kaç tane bulunmakta. Herkese sağlıklı bir yaşam dileği ile. KEMAL KUŞCUL - ZAGPA - BAYIRKÖYÜ

Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 9 yıl Önce

Bir kardeşimiz telefon ile aradı ve ' ABİ 15 - 18 DERECEDE Kİ ISI ile 140 Km. hızı anlamadım dedi. Kıymetli dostlar, ne yazık ki, yıllarca araç kullanan kişiler dahi KIŞ LASTİKLERİNİN ARTI YEDİ DERECE ALTINDA sağlıklı bir sürüş sağlandığını ve artı yedi derece üstünde TEHLİKE ARZ ETTİĞİNİ ne yazık ki bilmemekteler. Özellikle, hava ısı 10 dereceden sonra kesinlikle 90 - 100 Km. üstünde ve sürekli yol yapmayınız. Şayet gittiğiniz yerde hava ısısı 20 dereceye kadar çıktıysa kesinlikle 90 Km. ÜSTÜNE ÇIKMAYINIZ ve her 150 Km.de mola vererek lastiklerinizin azda olsa soğumasını sağlayınız. Bazen trafik kazalarında UYUMUŞ veya DİREKSİYON HAKİMİYETİ KAYBOLMUŞ ve KAZA MEYDANA GELMİŞ deriz. Aslında sürücünün uyumasından değil, Lastiklerin aşırı ısınmasından dolayı HAMURLAŞTIĞINDAN denge bozulmakta ve araç bizim kontrolümüzden çıkmaktadır. Birde, ÖN LASTİK AŞINDIĞINDA ARKA TARAFA TAKARIZ. Bu hareket çok yanlış. Çünkü önce arka fren sistemi çalışmakta. Aşınmış bir lastik ile sağlıklı duramayız.

M.Rıdvan ŞEN
M.Rıdvan ŞEN - 9 yıl Önce

Herkese merhaba;
Öncelikle kış mevsiminin en yoğun hissettirdiği bu dönemde kazasız günler geçirmenizi dilerim.
Kemal KUŞCUL Beyin yorumu, insan hayatı için en önemli konulara toplum olarak nasıl baktığımızı ne kadar güzel özetliyor değil mi?
İş Güvenliği gibi önemli ve hassas konuların hepsini yaşantımızda "otomatik refleks" olarak yaşıyoruz. Adım atarken aslında nasıl attığımızı düşünmediğimiz gibi..
Araç kullanırken otomatize olmuş hareketlerimizin araç sürüş tekniklerinin önüne geçtiğine şahit oluruz. Yani beklentimiz kaza yapacak kişinin hep karşı taraf olması gibi..
Dost cenazesine gider, ölümün dostunuza verdiği kederi hafifletmek için sabrın ne kadar önemli olduğunu yaşanmış reflekslerle ve ilham veren dini vecizlerle anlattığımız gibi..
Artık her şeyi dikkatli ve farkına vararak yapmalıyız.
Çünkü insan hayatı önem verdiğimiz her şeyden daha kıymetli.
İş Sağlığı ve İş Güvenliği kanunu da bizler için çıkmadımı?
Saygılarımla
M.Rıdvan ŞEN
A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı
Başdenetçi

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205