Çamoluk'ta Pazar yeri ve günü değişiyor

Çamoluk pazarının yeri ve gününün değişmesi için çalışma yapılıyor.

Çamoluk'ta Pazar yeri ve günü değişiyor

Çamoluk'ta  Pazartesi günleri kurulan pazarın yeri ve günü değişiyor
 Belediye tarafından yapılan çalışmada,  Pazartesi günü  kurulan Çamoluk pazarının, perşembe gününe  alınması için çalışmalar yapılıyor. 
Yapılan çalışmalarda, Pazar yerinin  de değişerek,  bundan böyle ,Çamoluk-Yazılar yolu üzerinde  kurulacağı  açıklandı.

Pazar Günü Neden Değişiyor?

Çamoluk'ta Pazartesi günleri kurulan pazarın perşembe gününe alınması ile ilgili  çeşitli iddialar var.
Pazar yerinin  ve gününün değişmesi ile ilgili olarak Çamoluk Belediyesinin Çamoluk Esnafı ile  toplantı yaptığı ve bu toplantıda  konuyu gündeme getirerek  vatandaşların öneri ve görüşlerini aldığı açıklandı.
Toplantıda Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme'nin, Pazarın Cumartesi günü kurulması için teklif yaptığı ve bu teklifin vatandaşar tarafından kabul görmediği bildirildi.

Yapılan istişareler sonucunda, pazar gününün Perşembe günü olması yönünde  görüş çokluğu oluştuğu, bu nedenle de pazarın perşembe günü kurulması yönünde  karar alındığı açıklandı.

Pazar  gününün değişmesine karşı çıkan bazı vatandaşlar, yapılan çalışmanın birilerine rant sağlama amaçlı yapıldığını iddia ettiler.
Pazarın Cumartesi günü olmasını Çamoluk'ta görev yapan öğretmenlerin istediğini,Belediye Başkanının eşinin de öğretmen olması nedeni ile bu yönde görüş bildirdiği  iddia edildi.

Perşembe günü olması için görüş bildirenlerde; Perşembe gününün Suşehri ve Şiran'da da pazarın kurulduğu ve vatandaşlarında bu pazarlara gittiğini gündeme getirerek, pazarın perşembe günü kurulması halinde, bunların önüne geçileceğini gündeme getirdiler.

Pazarın gününün Perşembe günü olmasına karşı çıkanlar ise, İstanbul Çamoluk arasında en fazla yolcu taşımacılığının Pazartesi günü  gerçekleştiğini gündeme getirerek,İstanbul'dan gelen aynı zamanda pazar ihtiyacını da karşılayarak evine gidiyor,İstanbul'a ginden de, pazardan yöresel ürünlerini alarak yine  yolculuğuna devam ediyor diyerek görüşlerini bildirdiler. Pazar gününün değişmesinin  ilçe ticaretine kar değil zarar getireceğini dile getirdiler.
Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2016, 16:46

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
YORUMLAR
ufuk
ufuk - 8 yıl Önce

Kesinlikle camolukta pazar pazartesi gunu olmasi daha mantikli pazarcilar ist a giden ve ist, dan gelen yolcular sayesinde is yapiyor.

Ali Mallı  okçaören köyünde
Ali Mallı okçaören köyünde - 7 yıl Önce

Çamoluk pazarı kesinlikle pazartesi günü kurulmalıdır çünkü içerde ve dışardaki halkı o güne adepte olmuş her yönüyle deyerlı hemşerlerım

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205