Öden;Yolsuz,susuz köy kalmayacak

Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden çalışmalarının yolu olmayan ve susuz köy kalmayıncaya kadar süreceğini ifade etti.

Öden;Yolsuz,susuz köy kalmayacak

 Giresun İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden çalışmalarının  yolu olmayan ve susuz köy kalmayıncaya kadar süreceğini ifade etti.

İl Genel Meclisi Başkanı Öden yaptığı açıklamada,”Şubat ayı İl Genel Meclisi toplantısında alınan karar gereği 20 milyon TL’lik  kredi borçlanma kararı İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Karara göre onaylanan kredinin 15 milyonluk kısmı yol ve ulaşım hizmetlerinin yapılmasında, kalan 5 milyonluk kısmının ise Giresun’un ilçelerinin ve köylerinin su sorunlarının çözülmesi noktasında kullanılacaktır. Önümüzdeki günlerde gelen paralar ile vatandaşımıza verdiğimiz sözleri tutarak hizmet akışını daha da hızlandıracağız, yolsuz ve susuz köy kalmayıncaya kadar bu projelerimiz hizmetlerimiz devam edecektir, çalışmalarımız önümüzdeki günlerde başlayacaktır.” dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal KUŞCUL
Kemal KUŞCUL - 12 yıl Önce

ÇAMOLUK GRUP ZAGPA YOLU yıllarca hayata geçirilemed. Alel acele yapılan serpme asfal ise HES İNŞAATINDAN dolayı TARLAYA DÖNMÜŞ DURUMDA.
Yol çalışmaları yapılırken, su kanalları ve tarlalardan gelecek sular hesap edilememekte. Birde keyfi olarak PROJE ÜZERİNDE DEĞİŞTİRMELER YAPILINCA YAPILAN YOL KISA SÜREDE BOZULMAKTA. Hepimiz yol istemekteyiz ancak, benim tarlamdan geçmesin diye projeler değişmekte.
SUSUZ KÖY kalmasın demekteyiz. ancak henüz damlama sulamaya geçilmedi. Bir yaz süresince verilecek suyu bir gecede ağaca vermekteyiz. Su kaynaklarını nasıl kullanmalıyız önce bunu bilgilendirmek gerekmekte. Ben inanıyorum ki, bölgemizde SU SIKINTISI YOK, SULAMA HATASI VAR.
Aşırı sulama ise hepimizin bildiği gibi bir çok üründe hastalıklara sebeb vermekte ve dolayısı ile üç ay uğraştığımız hizmetin karşılığı boşa çıkmakta.
ÖNCE SULAMA İŞİNİ ÇOK İYİ ÖĞRENMEMİZ GEREKMEKTE....

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205