Üsküdar'daki Giresunlulardan güç birliği

Üsküdar'da dernek merkezi bulunan, Giresunlu dernek başkanları bir araya gelerek, yerel seçimlerde güç birliği yapma konusunda görüş birliğine vardılar.

Üsküdar'daki Giresunlulardan  güç birliği

Üsküdar Giresunlular Derneği öncülüğünde başlatılan istişare toplantıularının ilki; Çamlıca'daki Çamoluk Dernek Merkezinde yapıldı.
13 Haziran 2023 SAlı günü akşam saat: 20,30'da başlayan istişare toplantısına, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile Ak Parti Üsküdar Belediyesi Meclis Başkan Vekili Esat Kalay ile Üsküdar ilçe sınırları içerisinde dernek merkezi bulunan Giresunlu dernek başkanları katıldılar.

Çamoluk Derneği ev sahipliğinde yapılan toplantıda misafirlere ikram edilen akşam yemeğinden  sonra istişare toplantısına geçildi.

İlk sözü, Üsküdar Giresunlular Dernek Başkanı Rahman Karahan aldı.
Karahan; Üsküdar'da bulunan Giresunlular olarak,  hep ilkeli bir duruş sergilediklerini, bölgede de yoğun bir nüfus yapısına sahip bulunduklarını dile  getirterek; yönetim kadrosunda yeteri kadar temsil edilemedikleri için hemşerilerinden eleştiri aldıklarını söyledi.
 2024 yılı yerel seçimlerinde bu eleştirilerin siyasi parti yöneticileri tarafından dikkate alınmasını istedi.
Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik'te yaptığı konuşmada; Sivil Toplum Kuruluşlarının gerektiğinde insiyatif alması gerektiğini söyleyerek, Giresunlu yada Çamoluklu bir adayın her zaman destekçisi olacaklarını söyledi. 

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'de toplantı nedeniyle Giresunlu derneklere teşekkür ederek, yapılan eleştirilerin zamanı geldiğinde dikkate alınacağını söyledi.
Hilmi Türkmen; Ak Parti olarak Üsküdar'da aynı oyu aldıklarını ancak seçime katılımın çok yüksek olması nedeniyle oranın düştüğünü dile getirdi.

Yapılan konuşmalardan sonra;bu tür toplantıların her  ay farklı dernek lokallerinde tekrarlanması yönünde görüş birliğine varıldı.
Çamoluk Haber

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2023, 20:30

Kazım Karaçoban

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205