Vali Paralara El Koydu

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, 1 yıldan bu yana ne amaçla bankada bekletildiği belli olmayan KÖYDES ve Afetten zarar gören yöreler için gönderilen 40 milyon liraya el koydu. Vali Şahin, paranın daha önce planlandığı şekilde ilçelere dağıtımının yapıldığını açıkladı

Vali Paralara El Koydu

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, 2010 ve 2011 yıllarında KÖYDES ile Afetten zarar gören yerler için gönderilen ancak bugüne kadar bankada bekletilen 40 milyon liranın ilçelere dağıtımının sağlandığını söyledi. Önceki Vali Mustafa Yaman'ın talimatı ile bankada bekletildiği öğrenilen KÖYDES ve Afet Fonundan gönderilen paranın bankadaki hesapta bekletildiğini öğrenen Vali Dursun Ali Şahin, süratle paranın planlandığı şekilde ilçelere dağıtımının yapılmasını ve hizmet alımında kullanılmasını istedi.
Vali Şahin'in talimatı üzerine İl Özel İdare yetkilileri paranın ilçe kaymakamlıkları emrine çıkardılar.  İlçelere dağıtımı yapılan para ile öncelikle selden zarar gören yerlerin alt yapıları ile yarıda kalan köy yolları ile içme suyu inşaatları ile alt yapı çalışmalarına başlanıldı. Paranın bankada ne amaçla tutulduğu ve kaldığı süreç içersindeki faizinin ne olduğu konusunda ise bir bilgi edinilemedi.

Kaynak: Yeşil Giresun

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205