Alucra Kalkınıyor

Uzun zamandır üzerinde büyük bir titizlikle çalışılan ve Kelkit yöresine büyük bir canlılık getirmesi beklenilen proje nihayet meyvelerini veriyor. Alucra bu önemli projede pilot bölge seçildi.

Alucra Kalkınıyor

A-YKF (Alucra Yöresel Kalkınma Fakülte) Projesi Hayata Geçiyor.

 

Uzun zamandır üzerinde büyük bir titizlikle çalışılan ve Kelkit yöresine büyük bir canlılık getirmesi beklenilen proje nihayet meyvelerini veriyor. Alucra bu önemli projede pilot bölge seçildi.

 

İstanbul Anadolu Yakası Uluslararası Lojistik Merkez Üssü 2. Etap (Akademik Merkez) 1/1000 İmar Planı'nda "Eğitim Alanı" olarak ayrılan alanda öngörülen ATÜ (Anadolu Teknoloji Üniversitesi)'ne bağlı olarak Anadolu Kentsel/Kırsal üretim alanlarında, sosyokülterel ekonomik kalkınmayı planlayan YKF (Yöresel Kalkınma Fakültesi); öncelikle mülkiyet düzenlemeleri ve proje çalışmaları tamamlayan 10 karakteristik yerleşim alanında (Çan, Bekili, Akşehir, Karaman, Kilis, Kurtalan, Malazgirt, Besni, Bafra, Alucra) çalışmalarını sürdürmektedir. A-YKF (Alucra Yöresel Kalkınma Fakültesi) pilot uygulama olarak yapılacaktır.

 

Anadolu Teknoloji Üniversitesi’ ne bağlı olarak Anadolu Kentsel/Kırsal üretim alanlarında, sosyokültürel ve ekonomik kalkınmayı planlayan YÖRESEL KALKINMA FAKÜLTESİ, hizmet götürmek için yurdumuzda içinde Alucra’ nın  olduğu 10 (on) ilçe tespit etmiş ve Alucra Pilot Bölge seçildi.

 

Pilot ilçe seçilen ilçelerin başında olan Alucra’ da ilk aşamada Gıda Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği (Yaş sebze ve meyve, Kuru meyvecilik), Veterinerlik, Et-Süt Ürünleri, Arıcılık, Tekstil/Moda bölümleri açılacakmış.

 

Açılacak bu bölümler Eğitim kadrosu, hizmet elemanları, öğrencilerle en az 3.000 nüfuslu nerdeyse bir şehir gelip Alucra’ ya konuşlanacak. Bu sayıya Turan Bulutçu Yüksek Okulu’nun en az 1.500’ünü de katın.

 

Haber: Tülay Dolu-Hüsamettin Demiröz


alucrafakultesi_12 

YORUM EKLE
YORUMLAR
sözün asaleti
sözün asaleti - 12 yıl Önce

çevremizdeki ilçeler kalkınıyor çok güzel,seviniyoruz,mutlu oluyoruz,
yapanlara helal olsun.bizi sorarsanız,biz ne mi yapıyoruz?
bizde çok gayretliyiz,hırslıyız,çalışıyoruz;birbirimizi yemek için!!!
Ak parti kongresi vs. genel tabloya bir bakın ve derin bir Ah çekin.

yazık,çok yazık..

bu arada bizim meslek yüksek okulu temeli atıldı mı?yoksa birileri onu da temelli yatırmak için mi çalışıyor.

iki tip insan çabası,
kadim zamanlardan bu yana,
dehrin derinliklerinden şimdiki zamana..
yapmak ve yıkmak gayreti,hangi taraftayız.

Sözü Büyük söz sultanı Akif tamamlasın:

Yıkmak insanlara yapmak gibi kıymet mi verir
Onu en çolpa herifler de emin ol becerir.

Sade sen gösteriver 'işte budur kubbe' diye
iki ırgatla iner şimdi Süleymaniye.

Ama gel kaldıralım dendi mi heyhat o zaman
Bir Süleyman daha lazım yeniden bir de Sinan.

Hamit HAKSEVER
Hamit HAKSEVER - 12 yıl Önce

Allah rızası için birazda bizim çamoluğa yatırım yapın yaklaşık 10 yıllık iktidar olan ak partinin bu dönemde rutün işlerin haricinde çamoluğa ne yaptınız biraz vicdanınıza sorun bizler bu Alucranın esaretinden ne zaman kurtulacağız bizim yalakalar kendi sevdasında çamoluk hizmet mağduru ama kimsenin umrunda değil sizide hiç düşünce ve Allah korkusu yokmu ya hani bir söz varya eller varda ÇAMOLUĞA YOKMU

burak serbetci
burak serbetci - 12 yıl Önce

BELEDİYE SEÇİMLERİ YAPILALI NE KADAR SÜRE OLDU , SAADET PARTİLİ BASKAN NE YAPTI ? HİÇBİŞEY. SADECE HASTANE YOLUNA KALDIRIM DÖŞEDİ BAŞKA HİÇBİŞEY YOK !

ŞUANKİ BELEDİYE BAŞKANI ÖZCAN ÇİNİCİ SAADET PARTİSİNDEN 2009DA ADAY OLDU VE BASKAN OLDU. KÖY YOLLARINA ASFALT MI DÖKTÜM DİYECEK ? ONU ZATEN TELEVİZYONDA NURETTİN CANİKLİ AÇIKLADI , ÇAMOLUK KÖYLERİNE ASFALT DÖKECEĞİM DİYE.

560 MİLYAR ÖDENEK AYIRDIKLARINI SÖYLEDİ.

ŞİMDİ SORUYORUM EY ÖZCAN ÇİNİCİ ;

SEÇİMLERDEN ÖNCE ATTIN TUTTUN YOK AK PARTİ ŞÖYLE BÖYLE EE SEN KAZANDIN SEN NE YAPTIN PEKİ ?

HASTANE YOLUNA KALDIRIM MI DÖŞEDİN ?

BAŞKA ??

SIRADAKİ HABER

banner200

banner205