Yenice Pınarbaşı Şükür Kurbanında Eller Semaya Kalktı!

Yaklaşık 100 yıldır her yıl aralıksız düzenlenen ve Yenice'lilerin hatta tüm Çamoluk'un yoğun ilgi gösterdiği Yenice'nin kültürel ve ata geleneği olan Pınarbaşı Şükür Kurbanı etkinliği 3 Haziran Cumartesi günü Pınarbaşı sosyal tesislerinde gerçekleştirildi.

Yenice Pınarbaşı Şükür Kurbanında Eller Semaya Kalktı!

Yenice köyü kültür ve dayanışma derneğinin organize ettiği, halk arasında göz bebeğimiz diye tabir edilen, Pınarbaşı'ının asırlardır sürdürülen şükür kurbanı etkinliği 3 Haziran 2023 Cumartesi günü saat 11:44'te yoğun katılımla gerçekleşti.

Program,Yenice köyü Dernek Başkanı Hasan Cebbbar selamlama konuşması gerçekleştirerek başladı. Yıllar boyu gelenek hale gelen kültürümüze sahip çıkmaya devam edeceğiz diyen Cebbar, protokolü selamlayarak davetlilere katılımları için teşekkür etti. Daha sonra Yenice köyü muhtarı Mecit Dertli, ardından Çamoluk Belediye başkanı Fatih Düz, ve Alucra Kaymakamı Muhammed Cengiz, birer selamlama konuşması gerçekleştirdiler.

Aynı zamanda, Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Canik, Yenice Dernek Başkanı Hasan Cebbar'ı arayarak şükür kurbanı ve yapılan duaların Allah katında kabul olması temennisinde bulundu.

Program köy cami imam hatibi ve Yenice'li emekli imam hatip Musa Gerçek ve Süleyman Kahraman' ın kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Çamoluk müftüsü Mahmut Ateş'in şükür kurbanı duası akabinde, öğle namazının ardından yapılan ikramlarla program sona erdi.

Programa Giresun İl Özel idaresi genel sekreteri Erdem Kılavuz, Çamoluk Kaymakamı Furkan Berber'e vekaleten Alucra Kaymakamı, Muhammed Cengiz, Çamoluk'Kaymakamlığı Kurum Amirleri,  Belediye Başkanı Fatih Düz, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haber; Murat Özdemir 

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2023, 15:11

Murat Özdemir

Haber Sitesi Editörü


İletişim Hesapları
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner200

banner205